Šport > Moto športi
88 ogledov

"Življenje se mi je odvilo pred očmi"

max biaggi EPA
Nekdanji motociklist Max Biaggi ima po hudi nesreči, v kateri bi skoraj izgubil svoje življenje, drugačen pogled na svet.

Italijan Max Biaggi se je 9. junija hudo poškodoval med treningom na dirkališču Sagittario v Latini, kjer je svoje bogate izkušnje delil z dvema mladima motociklistoma iz njegove ekipe.

46-letnika so zaradi poškodb prsnega koša in zlomljenih reber s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer je v 17 dneh prestal šest operacij.

"V zadnjih tednih bi lahko umrl in prišel sem do spoznanja, da je življenje resnično dragoceno darilo, ki ga ne gre zavreči. Življenje se mi je odvrtelo pred očmi. Vem, da mi nikomur ni treba ničesar več dokazovati," je dejal štirikratni svetovni prvak razreda do 250 kubičnih centimetrov, ki je obenem tudi trikratni podprvak elitnega motociklističnega razreda in dvakratni svetovni prvak razreda Superbike.

max biaggi nesreča | Avtor: EPA EPA
Biaggija so v zadnjih dneh preganjale misli na Michaela Schumacherja, ki po nesreči v Meribelu ostaja skrit pred očmi javnosti, in Nickyja Haydna, ki je nedavno podlegel poškodbam prometne nesreče.

"Razmišljal sem o ljudeh, ki sem jih zelo dobro poznal. O Michaelu Schumacherju in Nickyju Haydnu. Spoznal sem, da lahko v trenutku izgubiš vse," je priznal 46-letnik in se zavezal, da bo več časa preživel s svojo družino: "Moj cilj je, da okrevam ter delim ljubezen in srečo z mojim sinom in ljudmi, ki jih imam rad."

Za konec se je zahvalil ljudem, ki so mu stali ob stran v teh težkih trenutkih, in kirurgom, katerim dolguje življenje. "Hvala vsem za podporo. Hvala kirurgoma Giuseppeju Cardillu, ki me je dvakrat operiral, sestram na intenzivnem oddelku, doktorju Claudiu Ajmone-Catu ter vsem ostalim, ki so bili ob meni."

"Ali se bom vrnil k dirkanju? Strast ostaja, vendar se bom umaknil mladini. Za to službo sem se vedno žrtvoval in zdaj lahko rečem, da je moje življenje lepo. Hvala vsem."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.