Šport
60 ogledov

Moyes se je znova opekel

david moyes EPA
Škotski strateg David Moyes, nekdanji trener Manchester Uniteda, Evertona in Prestona, ni več glavni trener španskega prvoligaša iz San Sebastiana, Real Sociedada.

Baskovski klub je potrdil, da so z Davidom Moyesom predčasno prekinili pogodbo, njegovo mesto naj bi zasedel nekdanji trener Barcelonine rezervne ekipe Eusebio Sacristan.

Dvainpetdesetletni Moyes je zamenjal domačina Jagobija Arrasateja, odpuščenega zaradi slabih izidov, a je tudi sam predčasno odšel s trenerskega stolčka moštva, za katerega je bil vezan do konca sezone in s katerim se ni niti najmanj proslavil. Klub je namreč trenutno v istem nezavidljivem položaju, kot je bil lani, ko ga je prevzel Moyes.

Škot tako po kratkotrajni avanturi z Manchester Unitedom, ko se ni izkazal za ustreznega naslednika slovitega Alexa Fergusona, predčasno zapušča tudi špansko prvenstvo, po le dvanajstih mesecih na položaju.

Odločilen je bil petkov poraz v španskem prvenstvu proti novincu v la ligi Las Palmasu z 0:2. Real Sociedad je na uvodnih 11 tekmah vpisal le dve zmagi, vsega skupaj je iztržil komaj devet točk ter je izpadel iz prve petnajsterice in si deli točkovni izkupiček z moštvoma Las Palmas in Malaga. Real Sociedad ima le dve točki več od zadnjeuvrščenih Granade in Levanteja.

Viera do prvega pravega stolčka

Nekdanji francoski nogometni reprezentant Patrick Vieira pa je postal novi trener ameriškega moštva New York City, ki nastopa v ligi MLS. To je prva vloga glavnega trenerja v karieri 39-letnega v Senegalu rojenega Francoza. S klubom iz velikega jabolka je podpisal triletno pogodbo.

New York City je sicer partnerski klub angleškega Manchester Cityja, za katerega je Vieira delal kot vodja mladinskega oziroma razvojnega moštva. Za NY City, ki se letos ni uvrstil v končnico, sicer igrajo takšni velikani evropskega nogometa, kot so Španec David Villa, Anglež Frank Lampard in Italijan Andrea Pirlo.

Vieira je bil v času aktivne kariere nekaj časa kapetan francoske reprezentance in Arsenala. Bil je član zlatih francoskih ekip, ki so osvojile naslov svetovnega in evropskega prvaka v letih 1998 in 2000. Na klubski sceni pa je igral tudi za Milan, Juventus, Inter in Manchester City, v majici katerega se je leta 2011 tudi upokojil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.