Šport
15 ogledov

Mož, ki je zaustavil Belinellija

Slovenija Italija EuroBasket Stožice Ljubljana Joksimović Belinelli EPA
Pred tekmo proti Italijanom so slovenski košarkarji kot največjo nevarnost iz nasprotnikovega tabora omenjali Marca Belinellija. Italijanski zvezdnik je tekmo končal z 11 točkami, a poraznim metom iz igre 3/15. Veliko zaslug za njegovo katastrofalno strelsko predstavo pa ima tudi Nebojša Joksimović, ki mu je od prve minute dihal za ovratnik.

Kakšen je bil obrambni recept proti Belinelliju?

Pred tekmo smo se dogovorili, da poskušamo Belinellija čim bolj odrezati od italijanskih akcij. Želeli smo ga čim bolj utruditi in mu preprečiti odprte mete, ki jih po navadi zadeva. Pri tem so nam pomagali tudi naši centri, ki so skozi celotno srečanje dobro zapirali prostor pod košem, ob tem pa tudi odlično skakali v napadu.

V vaši igri je bilo veliko energije. Od kod takšen preobrat po bledi predstavi s Poljaki?

Poraz proti Hrvaški nas je izpraznil, obenem pa smo ostali brez dveh pomembnih točk. Z zmago proti Italiji smo želeli nadoknaditi ta minus in to nam je uspelo. Kljub zmagi pa ničesar še ni konec, zato moramo misli usmeriti v naslednjo tekmo.

Kako ste zadovoljni s podporo s tribun?

Morali smo se oddolžiti gledalcem za vso podporo. Vsi od nas pričakujejo borbene predstave. Proti Italiji nas je krasil borben pristop in tako moramo tudi nadaljevati.

Kako se boste zoperstavili Grkom?

Vsi vemo, kakšne so lahko tekme proti Grkom. Tudi v prvem delu so igrali dobro, vendar niso v nadaljevanje tekmovanja prenesli nobene točke, kar tudi ni povsem realno. Spanoulis je motor ekipe, ki ga je treba zaustaviti. Obeta se nam podobna tekma kot proti Italijanom.

Imate morda v rokavu še kakšno taktično zanko za nasprotnike?

Bolj ali manj smo razkrili že vse naše adute. Naši sistemi so postavljeni, veliko pa bo odvisno tudi od poteka tekme. Morda bomo več metali z razdalje ali pa bomo poskušali žogo spraviti pod koš.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.