Šport
12 ogledov

Moževo smrčanje Lijeve ni ustavilo

Na Li bo v finalu OP Avstralije lovila prvo zmago Kitajske na turnirjih za grand
1/22
Žurnal24 main
Prva finalistka OP Avstralije v tenisu je Kitajka Na Li, ki je s 3:6, 7:5 in 6:3 ugnala prvo nosilko Danko Caroline Wozniacki. Druga finalistka je Belgijka Kim Clijsters, ki je s 6:3 in 6:3 ugnala Rusinjo Vero Zvonarjevo.

Na Li je prva Kitajka, ki se ji je uspelo uvrstiti v finale turnirja v Melbournu in bo naskakovala prvo kitajsko zmago na turnirjih za grand slam.

Lijeva je bila v začetku dvoboja le bleda senca letošnjega turnirja. Njeni projektili z zadnje črte so leteli predaleč ali končali v mreži. Deveta nosilka je v drugem nizu rešila žogico za zmago prve igralke sveta Caroline Wozniacki. 28-letnica je nadaljevala s svojo igro ob glasni vzpodbudi rdeče armade kitajskih navijačev v Rod Laver areni. V odločilnem nizu sta imeli obe igralki veliko težav s svojim servisom, Lijevi pa je odločilni brejk uspel pri rezultatu 4:3 in je po 155 minutah slavila zmago življenja.

"Presrečna sem, da sem prva Kitajka v finalu. Vedno moram biti prva," je po zmagi dejal Lijeva, ki je hkrati prva Kitajka, ki se je uvrstila med deset najboljših na lestvici WTA. "Seveda sem bila pred dvobojem zelo nervozna. Spala nisem skoraj nič, saj je mož vso noč smrčal," dodaja Kitajka, ki pa ji tudi to ni preprečilo zmage.

Clijstersova po prvo zmago v Melbournu
Kitajka se bo v finalu pomerila s Kim Clijsters, ki je s 6:3 in 6:3 premagala drugo nosilko Rusinjo Vero Zvonarjevo. Belgijka je nasprotnici kar štirikrat odvzela servis, po dvakrat v vsakem nizu. Tretja nosilka je odlično odigrala na mreži, kjer je dobila kar 12 od 15 napadov. Clijstersova je imela nekaj težav le v drugem nizu pri rezultatu 4:3, ko je imela druga nosilka dvakrat priložnost, da ji odvzame servis, a se je Belgijka obranila in bo po letu 2004, ko je morala priznati premoč rojakinji Justine Henin, šele drugič zaigrala v finalu Melbourna.

"Že nekaj časa sem na sceni, igrala sem veliko pomembnih tekem. Nisem vseh dobila, a porazi so mi dali tudi izkušnje. Zdaj mi pridejo prav," je po zmagi dejala Clijstersova. Zanimivo je, da sta se tekmici v finalu letos že srečali. Na turnirju v Sydneyju je bila boljša Kitajka, ki je v prvem nizu celo zaostajala že z 0:5, a vseeno zmagala v dveh nizih.

OP Avstralije, Polfinale (Ž):

N. Li (Kit, 9) : K. Wozniacki (Dan, 1) 3:6, 7:5 in 6:3

K. Clijsters (Bel, 3) : V. Zvonarjeva (Rus, 2) 6:3, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.