Šport
20 ogledov

Mraz razlog, da je Jelena izgubila

Čudni udarci tekmice in mraz. Tako je Jankovićeva izgubila četrtfinale. (Foto: R Žurnal24 main
V soboto se bodo v polfinalu turnirja v Madridu merile Venus Williams s Peerovo in Rezaijeva z Safarovo. Za največje presenečenje je v četrtfinalu poskrbela Rezaijeva, ki je v mrzli noči premagala Jankovićevo.

Prejšnji teden jo je v finalu Rima presenetila nepostavljena igralka, ta teden je proti avtsajderki izpadla že v četrtfinalu. V Madridu je v petek zvečer Aravane Rezai namreč Jeleno Janković premagala s 7:5 in 6:4. V sobotnem polfinalu se bo pomerila s še eno nepostavljeno, ki je v četrtifinalu pripravila manjše presenečenje – z Lucie Safarovo, ki je bila s 6:1, 1:6 in 6:4 boljša od Nadje Petrove. V konkurenci tako ostaja le še ena postavljena igralka. Venus Williams je s 6:3 in 6:3 izločila Samantho Stosur in se bo v drugem polfinalu pomerila z Shahar Peer, ki je bila v petek v treh nizih boljša od Li Na. "Še nikoli me ni premagala. Skušala je nekaj novega, a to me le naredi še močnejšo," je strnil Venus, ki je pred Roland Garros v super formi.

Razlog za poraz proti Rezaijevi po maratonskem dvoboju je Srbkinja našla v nepričakovano hladni madridski noči. "Bilo je, kot da bi igrali pozimi. Žogice so bile zelo težke. To sploh ni bil tenis. Nisem imela ritma in se nisem dobro gibala. Mislim, da Rezaijeva včasih sploh ne ve, kako bo udarila žogico. Samo udari in kar bo, pa bo in tako jo je zelo težko prebrati. Še nikoli nisem igrala proti igralki, ki igra na tak čuden način." Vendarle Jankovićeva ostaja prepričana, da bo na OP Francije, ki ase začne 23. maja igrala mnogo bolje.

WTA, Madrid, četrtfinale:

Venus Williams (ZDA/4) : Samantha Stosur (Avs/8) 6:3, 6:3
Lucie Šafarova (Češ) : Nadja Petrova (Rus/16) 6:1, 1:6, 6:4
Aravane Rezai (Fra) : Jelena Janković (Srb/7) 7:5, 6:4
Shahar Peer (Izr) : Li Na (Kit) 6:4, 3:6, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.