Šport
23 ogledov

Mrk pogled slovenskega asa

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so doživeli tretji zaporedni poraz oziroma petega na zadnjih šestih tekmah.

Los Angels Kings 24 tekem pred koncem rednega dela zasedajo deseto mesto na zahodu. Tokrat so morali priznati premoč Anaheimu, ki je v domači dvorani slavil z minimalnih 1:0.

Strelec edinega zadetka je bil Josh Manson na začetku druge tretjine, ključno vlogo pa je odigral tudi vratar John Gibson, ki je s 24 obrambami petič v sezoni ohranil mrežo nedotaknjeno.

"Prihaja čas sezone, ko se borimo za končnico in ko tekme postajajo vse bolj tesne. Zdaj ni več časa za popravke, treba je biti na pravem mestu v danem trenutku," je dejal Gibson.

In prav tam je bil le par minut po vodilnem zadetku. Anže Kopitar je izvedel akcijo, prepustil plošček branilcu Braydenu McNabbu, sicer odgovornemu za zadetek, ki je močno sprožil, vratar Gibson pa je zadetek preprečil z ramo.

Anaheim je trenutno na petem mestu na zahodu in trdno v sedlu za končnico, precej razrahljane uzde pa ima Los Angeles Kings, ki je zdrsnil še za eno mesto. Winnipeg in Calgary, ki sta pred njim, imata sicer nekaj tekem več, vendar precejšna gneča obeta ogorčene boje do konca. Šest ekip, ki so razvrščene od sedmega do dvanajstega mesta, loči le osem točk.

Kralji bodo naslednjo tekmo igrali iz torka na sredo po evropskem času, in sicer pri zadnjeuvrščeni ekipi lige NHL Coloradu.

Liga NHL, izidi:

Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 1:0
Anže Kopitar 2 strela v 21:18 minutah za Los Angeles

Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 2:5
Ottawa Senators - Winnipeg Jets 2:3
NY Islanders - New Jersey Devils 6:4
Buffalo Sabres - Chicago Blackhawks 1:5
Columbus Blue Jackets - Nashville Predators 3:4
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 0:4
Colorado Avalanche - Tampa Bay Lightning 2:3 podaljšek
San Jose Sharks - Boston Bruins 1:2 podaljšek
Vancouver Canucks - Philadelphia Flyers 2:3
NY Rangers - Washington Capitals 2:1

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.