Šport
14 ogledov

Mrtvi tek vodilnih ekip lige

Patrick Eaves, Vernon Fiddler dallas stars Profimedias
Hokejisti iz Dallasa so ugnali Minnesoto s 6:3. Prvouvrščena ekipa v zahodni konferenci je že zaostajala z 0:2, v nadaljevanju pa zaigrala sijajno in zanesljivo zmagala.

Prva ekipa vzhodne konference iz Washingtona je v gosteh na kolena položila Carolino in slavila z 2:1. Obe zmagoviti ekipi sta doslej zbrali po 52 točk.

Za Dallas je dva gola dosegel Vernon Fiddler, po enega Jordie Benn, Antoine Roussel, Tyler Seguin in Cody Eakin, izkazal pa se je tudi finski vratar Antti Niemi, ki je zbral 31 obramb. Za Minnesoto so zadeli Jared Spurgeon, Charlie Coyle in Nino Niederreiter.

Washington je v Raleighu dosegel šesto zmago v nizu. Za zmagovalce sta zadela Michael Latta in Jason Chimera, za gostitelje pa Kris Versteeg. Montreal, sicer vodilna ekipa atlantske skupine, je sijajno začela sezono, v Nashvillu pa je četrtič zaporedoma izgubila. Kanadsko ekipo so v črno zavili Shea Weber, Roman Josi, Ryan Ellis, Calle Jarnkrok in Colin Wilson, edini gol za goste je prispeval ameriški hokejist beloruskih korenin Alex Galchenyuk.

Otočani iz New Yorka so končali niz treh porazov, v svoji dvorani so na kolena položili kalifornijske tekmece iz Anaheima in slavili s 5:2. Za gostitelje so zadeli Cal Clutterbuck, Travis Hamonic, Brock Nelson, Josh Bailey in Matt Martin, za goste pa Carl Hagelin in Josh Manson.

Pittsburgh je pod vodstvom novega trenerja Mika Sullivana dosegel prvo zmago, v svojem Consol Energy Centru je ukanil Columbus s 5:2. Rus Jevgenij Malkin in Phil Kessel sta dosegla po dva gola, enega je prispeval še David Warsofsky, za goste pa sta zadela Alexander Wennberg in Boone Jenner.

Gledalci so največ golov videli v Denverju, kjer se je Toronto poigral s Coloradom in zmagal s 7:4. Blestela sta Tyler Bozak, ki je v zadnji tretjini dosegel kar tri gole, ter Jake Gardiner, ki je zbral kar štiri podaje. Edmonton je na domačem ledu ukanil Winnipeg s 3:1, osrednja junaka kanadskega obračuna pa sta bila domači vratar Cam Talbot, ki je zbral 44 obramb, ter njegov soigralec Teddy Purcell z dvema goloma in podajo.

Philadelphia je v dvoboju s St. Louisom zaostajala z 0:3, na koncu pa je slavila s 4:3. Odločilni gol je dobri tri minute pred koncem razburljivega in trdega dvoboja dosegel ruski branilec Jevgenij Medvedev.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo v noči na sredo gostil San Jose.

Liga NHL, izidi:

Carolina Hurricanes : Washington Capitals 1:2
New York Islanders : Anaheim Ducks 5:2
Philadelphia Flyers : St. Louis Blues 4:3
Pittsburgh Penguins : Columbus Blue Jackets 5:2
Nashville Predators : Montreal Canadiens 5:1
Minnesota Wild : Dallas Stars 3:6
Colorado Avalanche : Toronto Maple Leafs 4:7
Edmonton Oilers : Winnipeg Jets 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.