Šport
19 ogledov

München nov kandidat

Komisija bo odločala o tem, če bo München primeren za organizacijo OI. Žurnal24 main
Nemški olimpijski komite (DOSB) je na današnjem zasedanju v Hamburgu soglasno podprl kandidaturo Münchna za organizacijo zimskih olimpijskih iger leta 2018.
Nemški olimpijski komite (DOSB) je na današnjem zasedanju v Hamburgu soglasno podprl kandidaturo Münchna za organizacijo zimskih olimpijskih iger leta 2018. Mednarodni olimpijski komite (MOK) bo odločitev o gostitelju iger sprejel na kongresu leta 2011, poleg Münchna pa je za zdaj edini kandidat še južnokorejski Pjeongčang, ki je dvakrat neuspešno kandidiral za organizacijo največjega zimskega športnega dogodka. Leta 2010 je slavil kanadski Vancouver, leta 2014 pa ruski Soči.

V bavarski prestolnici, ki je leta 1972 priredila poletne olimpijske igre, bodo na sporedu vsa tekmovanja na ledu. V slovitem nemškem zimskem središču Garmisch-Partenkirchnu, ki je leta 1936 gostil zimske olimpijske igre, bodo tekmovanja na snegu, preizkušnje v bobu, sankanju in skeletonu pa bodo priredili v mestecu Schönau.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.