Šport
7 ogledov

Murray drugi finalist

Andy Murray (Foto: Reuters)
1/16
Žurnal24 main
Škot Andy Murray je v drugem polfinalu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu premagal Davida Ferrerja in se bo v finalu pomeril z Novakom Djokovićem.

Na teniškem odprtem prvenstvu Avstralije je znan še zadnji finalist. Najboljši britanski igralec Škot Andy Murray, peti nosilec, je v današnjem polfinalu v Melbournu premagal sedmega nosilca Španca Davida Ferrerja z izidom 3:1 v nizih. Murray se bo v finalu pomeril s tretjim nosilcem Srbom Novakom Djokovićem.

Španec, ki je v drugem nizu imel set žogico za vodstvo z 2:0 v nizih, je bolje začel drugi polfinalni dvoboj OP Avstralije. Prvi niz je dobil s 6:4, vendar je v naslednjih treh Murray čvrstega tekmeca nadigral s 7:6 (2), 6:1, 7:6 (2), ki je dobil dva niza po podaljšani igri. "Je neverjeten športnik in tekmec, ki res gara na igrišču, je v izvrstni formi, pričakoval sem zelo težak dvoboj in ga tudi dobil. Zelo sem vesel, da sem se vrnil, potem ko je narekoval ritem v prvem nizu," je dejal Murray.

Škot si je z zmago zagotovil tretjo priložnost, da se prvič zavihti na prestol, ki pripada zmagovalcu turnirja za grand slam, medtem ko bo "Nole" lovil drugo lovoriko. "Prvi finale za veliki slam se je odvijal tako hitro, da nisem vedel, kaj se dogaja. Lani mi je šlo že veliko bolje, upam, da mi bo letos šlo še bolje kot lani. Če govorimo o izkušnjah, sva si z Novakom podobna. Sva dobra prijatelja, veliko trenirava skupaj, zato ne bo nobenih skrivnosti in finale bo brutalna tekma," je Murray napovedal nedeljski finalni obračun s srbskim tekmecem. Lani je Murray izgubil v finalu OP Avstralije proti Federerju, proti kateremu je izgubil tudi v finalu OP ZDA leta 2008.

Tokrat bo v finalu prekrižal lopar z vrstnikom, s katerim se je doslej sedemkrat srečal, vendar še nikoli v finalu turnirja za veliki slam. Statistika njunih dosedanjih dvobojev je 4:3 v prid Srba, vendar pa je Murray dobil zadnje tri dvoboje, nazadnje leta 2009 v Miamiju. Murray tako želi prekiniti britansko sušo, ki se vleče skozi že skupno 270 turnirjev za grand slam.

Dvoboj Murray – Ferrer je bil edini petkov dvoboj v posamični konkurenci. Katarina Srebotnik se je skupaj z Danielom Nestorjem uvrstila v finale mešanih dvojic. S 6:4 in 7:5 sta ugnala rusko-srbsko navezo Marija Kirilenko/Nenad Zimonjić.

Melbourne, ATP, polfinale:

Andy Murray (VBr/5) : David Ferrer (Špa/7) 4:6, 7:6 (2), 6:1, 7:6 (2)

Melbourne, mešane dvojice, polfinale:

Katarina Srebotnik/Daniel Nestor (SLO/KAN) : Marija Kirilenko/Nenad Zimonjić (RUS/SRB) 6:4, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.