Šport
3 ogledov

Murray izločil Nadala

Andy Murray se je presentljivo, a zasluženo uvrstil v finale OP ZDA. Žurnal24 main
V velikem finalu OP ZDA se bosta pomerila Roger Federer, ki je za preboj v finale premagal Novaka Djokovića, in Andy Murray, ki je v polfinalu presenetljivo ugnal prvega nosilca Rafaela Nadala.
 

OP ZDA, polfinale (M)

R. Federer (ŠVI, 2) : N. Djoković (SRB, 3) 6:3 , 5:7, 7:5, 6:2
R. Nadal (ŠPA, 1) : A. Murray (VB, 6) 2:6, 6:7, 6:4, 4:6

V finalu OP ZDA se bosta v ponedeljek pomerila Švicar Roger Federer in Britanec Andy Murray . V prvem polfinalu je bil drugi nosilec Roger Federer premočan za tretjega nosilca Srba Novaka Djokovića . V drugem polfinalu pa je prvega nosilca Španca Rafaela Nadala presentil šesti nosilec Britanec Andy Murray. Njun dvoboj je bil pri izidu 2:6, 6:7 in 3:2 zaradi dežja prekinjen. Preostanek dvoboja sta odigrala v nedeljo pozno zvečer.

Niti prekinitev zaradi dežja pa Rafaelu Nadalu ni pomagala prav veliko, saj mu je z zmago s 3:1 v nizih sanje o velikem finalu razblinil Andy Murray. Ta je prvi niz presenetljivo lahko dobil s 6:2, saj je Nadalu servis odvzel v tretji in sedmi igri. Britanec pa je z odlično igro nadaljeval tudi v drugem nizu, ki ga je dobil po podaljšani igri s 7:6. V tretjem nizu je Nadal povedel s 3:2, nato pa so dvoboj prekinili. Po nadaljevanju dvoboja je bolje začel Nadal. Tretji niz je dobil s 6:4. V četrtem nizu pa je Murray nadaljeval s sijajno igro, ki jo je pokazal že v soboto in dobil četrti niz s 6:4. Za nagrado se bo v finalu pomeril z Federerjem.

Roger Federer se je tako veselil zmage nad Novakom Djokovićem. © Reuters

 
"Zaradi vodstva z dve proti nič v nizih ob prekinitvi sem ponoči zelo težko spal. Presrečen sem, da mi je uspelo," je bil ob koncu dvoboja navdušen Murray ter dodal: "Vedel sem, da igram dovolj dobro, da ga premagam, hkrati pa sem se zavedal, da bo močno napadel." Sedaj Škota v finalu čaka veliki Roger Federer: "On je najverjetneje najboljši igralec vseh časov, zato bo igrati proti njemu v finalu velika čast. A že v preteklosti sem proti njemu igral dobro in upam, da mi bo tudi tokrat to uspelo." Na drugi strani pa niti Nadal ni bil preveč razočaran: "Zelo sem zadovoljen s tem kar sem do sedaj dosegel. Ali sem razočaran? Da. A hkrati sem vesel, saj sem v polfinalu odigral dobro. Ves turnir sem se trudil po najboljših močeh. Danes je bil Andy boljši in me premagal."

 
 

Federer je najverjetneje najboljši igralec vseh časov, zato bo igrati proti njemu v finalu velika čast.

Andy Murray

 
Prvi moški polfinale OP ZDA je dobil Švicar Roger Federer , ki je s 3:1 v nizih premagal Novaka Djokovića . Roger Federer bo tako naskakoval še peto zaporedno zmago na igriščih Flushing Meadowsa . Prvi niz je dobil Roger Federer s 6:3. Za dobljen prvi niz je bil dovolj en odvzet servis Djokoviću. V drugem nizu smo videli bolj napeto igro. Izid je bil namreč 7:5 v korist Djokovića. Srb je Švicarju prvič odvzel servis v četrti igri. Toda Federer je vrnil udarec v sedmi igri. Ko je bilo pričakovati, da bo drugi niz odločila podaljšana igra je Djoković v 12 igri še drugič odvzel servis Federerju in izenačil izid na 1:1. Tretji niz je bil zelo podoben drugemu. Igra je bila izenačena do 11 igre v kateri je Federerju uspel odločilni odvzem servisa. V 12 igri je Federer le še zadržal igro na svoj servis in povedl z 2:1 v nizih. V četrtem nizu pa je Švicar gladko s 6:2 ugnal Djokovića. In se uvrstil  v finalu OP ZDA. V ponovitvi lanskega finala je štirikratni zmagovalec OP ZDA serviral kar 20 asov. Po svoji najboljši igri na celotnem turnirju je Švicar povedal: "Zelo sem vznemirjen, ker sem spet v finalu. Celotno sezono sem trdo delal. Zmaga na OP ZDA bi mi pomenila zelo veliko." Federer, ki je moral prejšni mesec sestopiti s teniškega prestola je na vprašanje s kom najraje igra odgovoril: "S kom najraje igram? Želim si osvojati naslove. Kljub temu pa mislim, da bi moral reči, da se najraje pomerim z Nadalom. Letos sva odigrala že nekaj odličnih dvobojev. Sploh Wimbledon je bil neverjeten, želim si, da bi ga ponovila."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.