Šport
12 ogledov

Murray obžaluje svoje čivkanje

andy murray op avstralije EPA
Teniški igralec Andy Murray je le nekaj ur pred škotskim referendumom na twitterju izrazil željo, da bi se Škotska odcepila od Velike Britanije. Zdaj to obžaluje,

"To je bil zelo čustven dan za Škote, Škotsko in celotno Veliko Britanijo. Bil je zelo pomemben dan," je dejal Andy Murray, ki mu sicer ni žal, da je izrazil svoje mnenje, se pa kesa na kakšen način je to storil.

"Kako sem to zapisal, kako sem poslal svoje sporočilo, to ni podobno meni. Ponavadi ne počnem takšnih reči. Kasneje sem bil razočaran nad svojo potezo. Čas je, da pozabimo na to. Tega ne morem popraviti, v naslednjih mesecih pa se bom osredotočil le na tenis," je dejal teniški igralec, ki zdaj meni, da bo Velika Britanija zaradi škotskega referenduma močnejša, sam pa bo z veseljem Združeno kraljestvo zastopal tudi v nadaljevanju kariere.

Murray je sicer nekaj ur pred referendumom zapisal: "Velik dan za Škotsko. Negativnost kampanje proti odcepitvi me je popolnoma prepričala v drugo smer. Vzmemirjen sem, da bom izvedel rezultat. Naredimo to!" Edini Britanec, ki je v več kot 70 letih osvojil Wimbledon, se je zaradi svojega čivka znašel pod plazom kritik tistih, ki so želeli, da Škotska ostane del Velike Britanije.

Murray je prejel veliko groženj, nekdo pa ga je neokusno opomnil tudi na masaker v Dunblanu, kjer je kasnejši teniški zvezdnik hodil v osnovno šolo. Leta 1996 je Thomas Hamilton na tej šoli ubil 16 otrok, večina jih je bila starih 5 let, in njihovo učiteljico. Eden od uporabnikov twitterja naj bi sicer zapisal: "Želim si, da bi te ubili v Dunblanu, ti mali protibritanski hinavski kreten. Tvoje življenje bo bedno od zdaj naprej."

"Kaj točno je bilo zapisano, ne želim govoriti, a za mano je nekaj res težkih dni. Vso zadevo želim pustiti za sabo in upam, da bodo to storili tudi vsi ostali," je dejal Murray, ki je zaključil: "Zdi se mi neverjetno, da je na referendum prišlo toliko volilcev. Sam se ga nisem mogel odeležiti. Verjamem, da so se Škoti sprejeli pravo odločitev."

Le malo znanih Škotov se je sicer javno izreklo za ali proti neodvisnosti. V kategorijo slednjih sodiji nekdanji trener Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson, pisateljica J. K. Rowling, igralca Ewan McGregor in Emma Thompson ter pevec Rod Stewart, za pa so bili igralec Sean Connery, režiser Ken Loach in piasatelj Irvine Welsh

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.