Šport
38 ogledov

Murray po več kot dveh letih spet premagal Đokovića

Andy Murray, zmaga v Montrealu EPA
Britanec Andy Murray je v finalu Rogers Cupa v Montrealu premagal Srba Novaka Đokovića s 6:4, 4:6 in 6:3.

Britanski teniški igralec Andy Murray je v noči na ponedeljek v Montrealu na Rogers Cupu po dveh letih spet premagal srbskega tenisača in trenutno številko eno sveta Novaka Đokovića. Murray je tako prekinil Đokovićevo serijo tridesetih zaporednih zmag na Mastersih.

Finale v Montrealu je trajalo tri ure in prineslo Murrayu prvo zmago nad Đokovićem po finalu leta 2013 v Wimbledonu. Za Murrayja, njegova trenerka Amelie Mauresmo je nekaj ur pred slavjem postala mamica, je to tretje zmagoslavje na največjem turnirju v Kanadi po letih 2009 in 2010, to pa ga bo na lestvici ATP potisnilo s tretjega na drugo mesto. 

"Ta zmaga je res lepa, posebej zaradi tega, kako se je odvijal dvoboj. Prav lahko bi tole izpustil iz rok, toda boril sem se in ostal miren v ključnih trenutkih tretjega niza," je po zmagi povedal Murray, ki je tako osvojil četrti letošnji turnir. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.