Šport
2 ogledov

Murray premočen za Nadala

1/26
Žurnal24 main
Po visokem zaostanku (0:2) je Rafael Nadal zaradi poškodbe kolena v tretjem nizu predal dvoboj proti Škotu Andyju Murrayju. Čilić je na prvem četrtfinalnem dvoboju izločil Roddicka.

Tako se je poslovil branilec naslova OP Avstralije. Nadal je bil prvi, ki je na tekmi nasprotniku odvzel servis, toda Murray mu je takoj vrnil, nato pa Špancu še enkrat odvzel začetni udarec ter zanesljivo osvojil prvi niz. V drugem nizu je znova prvi zapretil Nadal, ki tudi tokrat ni znal zadržati brejka prednosti in dopustil, da se Murray izvleče v podaljšano igro, kjer je stopil na plin in popolnoma deklasiral Španca. V drugi igri tretjega niza pa so Nadala začele mučiti hude bolečine v kolenu, zaradi česar je zahteval zdravniško pomoč. Ko se je Nadal vrnil na igrišče, mu je Murray nemudoma odvzel začetni udarec in Nadal ni več videl smisla v nadaljevanju, zato se je odločil za predajo. 

 

"S trenerjem sva izdelala dober načrt, ki sem se ga držal. Proti Rafaelu ne smeš zavlačevati točk, zato sem vsako točko želel zaključiti čim hitreje. Iskal sem močne in natančne udarce in jih tudi zadel," je po dvoboju razložil Murray.

 

Čilić v maratonu izločil Roddicka

Hrvat je odlično začel dvoboj in dobil prva dva niza s 7:6 in 6:3. Nato se je prebudil tudi Američan, Čilić pa je nekoliko popustil. Roddick je deloval veliko bolj zbran ter pri močeh in z lahkoto je dobil tako tretji kot četrti niz, kar je pomenilo, da bo zmagovalca odločil zadnji, peti niz. Na začetku petega niza je kazalo, da bo Roddick nadaljeval odlično igro iz tretjega in četrtega niza ter takoj odvzel servis Hrvatu, a Američan ni izkoristil dveh priložnosti za odvzem servisa, kar se mu je maščevalo že v četrti igri, ko mu je Čilić brez težav odvzel začetni udarec. En brejk pa je bil dovolj, da Hrvat slavi uvrstitev v polfinale OP Avstralije.

 

"Bilo je težko, ker sem bil precej utrujen. Zato je zdaj moja prva naloga odpočiti se in poskušati zadržati čim več energije za naslednji obračun," je povedal Čilić, ki je hkrati tudi prvi Hrvat, ki se je prebil v polfinale Odprtega prvenstva Avstralije.

 

OP Avstralije, četrtfinale (M):

 

Marin Čilić (HRV/14) : Andy Roddick (ZDA/7) 7:6 (4), 6:3, 3:6, 2:6, 6:3

 

Andy Murray (VB/5) : Rafael Nadal (ŠPA/2) 6:3, 7:6 (2), 3:0, predaja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.