Šport
17 ogledov

Murray se je pridružil Federerju

Roger Federer : Robin Söderling 7:6, 6:3
1/20
Žurnal24 main
Švicar Roger Federer in Andy Murray sta se z zmagama proti Švedu Robinu Söderlingu in Špancu Davidu Ferrerju uvrstila v polfinale zaključnega teniškega turnirja v Londonu. Utrinki v galeriji.

Švicar Roger Federer in Škot Andy Murray sta prva polfinalista zaključnega teniškega turnirja sezone v Londonu. Drugopostavljeni Federer je na 2,6 milijona evrov vrednem turnirju v zadnjem kolu v skupini B premagal Šveda Robina Söderlinga s 7:6 (5) in 6:3, Murray pa Španca Davida Ferrerja s 6:2, 6:2.

Federer je z gladko zmago pomagal tudi domačemu adutu, saj je Murray nato potreboval le en niz za uvrstitev v polfinale. Nalogo pa je opravil odlično, saj je sedmopostavljenega Španca gladko premagal in si tudi praktično priigral drugo mesto v skupini za doslej še neporaženim Švicarjem.

V sredo se bodo v zadnjem kolu v skupini A pomerili Čeh Tomaš Berdych in Američan Andy Roddick ter še neporaženi prvi nosilec Španec Rafael Nadal in Srb Novak Djoković.

London, zaključni turnir sezone, skupina B:

Roger Federer (Švi/2) : Robin Söderling (Šve/4) 7:6 (5), 6:3

Andy Murray (VB/5) : David Ferrer (Špa/7) 6:2, 6:2

Lestvica: 1. R. Federer 6*, 2. A. Murray 4*, 3. R. Söderling 2, 4. D. Ferrer 0

* že v polfinalu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.