Šport
23 ogledov

Murray v New Yorku začel silovito

Andy Murray Reuters
Branilec naslova na OP ZDA v tenisu, Britanec Andy Murray, je v uvodnem dvoboju v New Yorku gladko v treh nizih s 6:2, 6:4 in 6:3 izločil Francoza Michaela Llodro.


Zmagovalec Wimbledona je moral na dvoboj zaradi dežja čakati štiri ure, potem pa s 49. igralcem sveta pometel v 98 minutah.

"Izmenjave udarcev so bile zelo hitre in ostre. Med točkami ni bilo veliko časa," je dejal tretji nosilec, ki se je posluževal tudi skrajšanih žog, zadovoljen pa je bil tudi z gibanjem po igrišču. "Igral sem zelo solidno, vesel sem, da sem naredil malo neizsiljenih napak," je dejal Britanec, ki je v celem dvoboju le petkrat sam poslal žogico v napačno smer.

Kljub zmagi in dobrim "vibracijam" pa  26-letni Škot pravi, da se še vedno pozna, da si je po zmagi na Wimbledonu vzel daljši odmor. "Nikoli ne vem, kako bo v prvem kolu, še posebej, če pred tem ne igram veliko. Za nameček sem moral na dvoboj čakati do 21. ure. Ne vem, kolikokrat igramo ob takih urah. Želel sem le stopiti na igrišče in igrati."

Andyja Murraya v 2. kolu čaka obračun z Argentincem Leonardom Mayerjem, ki je s 7:6 (4), 6:4, 3:6 in 7:6 (4) izločil Romuna Victorja Hanescuja.

V ženski posamični konkurenci je v 2. krogu izpadla nekdanja prva dama svetovnega tenisa, Američanka Venus Williams.

Srebotnikova napredovala, Žemlja ne

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je skupaj s svojo rusko partnerico Nadjo Petrovo uvrstila v drugi krog dvojic na letošnjem četrtem turnirju za grand slam v New Yorku, potem ko sta premagali ukrajinsko-češki par Elina Svitolina-Renata Voracova s 6:2 in 6:4. To je v uvodnem krogu med moškimi dvojicami spodletelo Gregorju Žemlji.

Od Žirovničana in njegovega avstralskega partnerja Marinka Matoševića je bila boljša ruska kombinacija Nikolaj Davidenko-Mihail Elgin, ki je slavila z 1:6, 6:3 in 6:2.

Srebotnikova in Petrova se bosta v drugem krogu pomerili z zmagovalkami dvoboja Vania King-Magdalena Rybarikova (ZDA-Slk) in Karolina Pliskova-Donna Vekić (Češ-Hrv). Srebotnikova bo nastopila tudi v mešanih dvojica s Srbom Nenadom Zimonjićem, v prvem krogu ju čaka Cara Black iz Zimbabveja ter Aisam-Ul-Haq Qureshi iz Pakistana.

Polona Hercog se bo v paru z Američanko Liso Raymond v prvem krogu pomerila s hrvaško-nemško navezo Petra Martić-Andrea Petković, Andreja Klepač pa v paru z Avstrijko Sandro Klemenschits z rusko-britansko kombinacijo Vera Duševina-Heather Watson.

Slovenija v posamični konkurenci nima več svojih predstavnikov oziroma predstavnic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.