Šport
16 ogledov

Murray v petih nizih zlomil Federerja

andy murray
1/25
EPA
Tretji igralec sveta Andy Murray je v polfinalu OP Avstralije premagal Rogerja Federerja s 6:4, 6:7 (5), 6:4, 6:7 (2), 6:2 in se še tretjič v karieri uvrstil v finale grand slama v Melbournu. V ponovitvi finala iz leta 2011 se bo v nedeljo pomeril s prvim igralcem sveta Novakom Đokovićem.

Drugi finalist odprtega teniškega prvenstva Avstralije v Melbournu je Škot Andy Murray. V edinem petkovem polfinalu je premagal drugega nosilca Švicarja Rogerja Federerja po štirih urah s 6:4, 6:7 (5), 6:3, 6:7 (2), 6:2. Že v petek je prvi nosilec in branilec naslova Srb Novak Đoković premagal Španca Davida Ferrerja s 6:2, 6:2 in 6:1.

Murray je bil v današnjem polfinalu blizu zmagi že pred končnim razpletom. V četrtem nizu je v končnici vodil s 6:5 in serviral za zmago. Pri vodstvu 30:15 je bil od napredovanja oddaljen vsega dve točki, a je Federerju dovolil, da je osvojil tri točke zapored in v podaljšani igri je Švicar še enkrat več dokazal, da ima jeklene živce. V odločilnem petem nizu je Murray že v uvodu povedel s 3:0, nato pa vodstvo s 4:2 spremenil v zmago.

roger federer  | Avtor: EPA EPA
''Vedno je težko igrati proti njemu. Na grand slamih igramo najboljši tenis. Ko je bil stisnjen kot, pri zaostanku 5:6 v četrtem nizu, je odigral neverjetno. Za zmago sem moral garati. Znan sem po tem, da večkrat izgubim pomembne obračune in Rogerja do olimpijskih iger še nikoli nisem premagal na tri dobljene nize. Na koncu nisem serviral tako dobro, kot na začetku, vendar sem odlično udarjal z osnovne črte. Roger je zadeval črte, tako kot to vedno počne, kadar je najbolj potrebno,'' je po zmagi povedal Murray, ki je prvič v karieri Švicarja premagal na turnirju za grand slam. V finalu se bo pomeril z Đokovićem, ki je v četrtek z brutalno predstavo razorožil Španca Davida Ferrerja. ''Obračuna med Novakom in Davidom nisem videl, slišal pa sem, da je igral zelo dobro. Moral bom igrati najboljše, kar znam, če bom želel zmagati,'' je povedal Murray. Če bo Škot v nedeljo zmagal, bo postal prvi igralec po Lewu Hoadu, ki bi po premiernem grand slamu (US Open 2012) takoj zmagal še enkrat. Avstralcu je to uspelo leta 1956.

"Nisem razočaran s prikazanim na turnirju, dokazal sem, da sem še vedno v formi in da je moj tenis konkurenčen, zato me pred nadaljevanjem sezone prevevajo dobri občutki. Andy je bil za malenkost boljši in je znal dobro izkoristiti svoje priložnosti, imel je tudi dober servis. Mogoče sem bil še nekoliko pod vtisom težkega četrtfinalnega obračuna s Tsongajem, kar pa ne more biti izgovor. Andy igra veliko bolj samozavestno in manj živčno po zmagah na OI in na US opnu. Kljub temu pa mislim, da je Novak favorit v finalu,'' pa je dodal štirikratni zmagovalec v Melbournu Roger Federer.

OP Avstralije, polfinale, moški:

Andy Murray (VB/3) : Roger Federer (Švi/2) 6:4, 6:7 (5), 6:4, 6:7 (2), 6:2
Novak Đoković (Srb/1)
: David Ferrer (Špa/4) 6:2, 6:2, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.