Šport
25 ogledov

Murray v polfinalu – sanje Otoka še žive

1/39
Žurnal24 main
Po Tomasu Berdychu, Novaku Djokoviću in Rafaelu Nadalu si je polfinale v poznih popoldanskih urah v sredo priboril še Britanec Andy Murray. Na predzadnji stopnički ga čaka ravno Španec.

Britanec Andy Murray je grobo kaznoval hudo napako Joja-Wilfrieda Tsongaja in se kot zadnji tenisač dneva in drugič zapored uvrstil v polfinale Wimbledona. Četrti nosilec je na koncu slavil s 6:7, 7:6, 6:2 in 6:2, toda prva polovica dvoboja bi se kaj lahko prevesila na stran Francoza. Tsonga je namreč napačno ocenil Murrayev return pri rezultatu 5:5 v podaljšani igri drugega niza in mu tako dovolil, da se vrne v dvoboj. Murray se ni oziral nazaj in do konca prevladoval ter v velikem slogu zaključil dvoboj.

Številka ena svetovnega tenisa Rafael Nadal je po počasnem začetku tekme s Švedom Robinom Soderlingom prebrodil začetne krče in s 3:6, 6:3, 7:6 in 6:1 odpravil izzivalca ter se uvrstil v polfinale. Španec je bil za Söderlinga usoden že na začetku meseca v Roland Garrosu, tokrat pa je kljub zapravljeni prvi "match žogici" zaokrožil zmago v naslednjem poizkusu. Šesti nosilec Söderling je med drugim zahteval zdravniško prekinitev srečanja zaradi poškodovane leve noge, tik preden je Nadal začel servirati za zmago v tretjem nizu.

Šestkratni prvak in prvi nosilec turnirja Roger Federer se s porazom 6:4, 3:6 6:1 6:4 proti Čehu Tomasu Berdychu poslavlja od "svojega" Wimbledona. O njegovi nepremagljivosti na sveti travi govori tudi podatek, da ga v finalu londonskega turnirja ne bo prvič po letu 2002, ko je izpadel že v prvem krogu!

Odserviral sem najtežjo tekmo v svoji karieri. Zelo sem vesel.
Tomas Berdych

Federer je wimbledonski turnir že začel slabo, postavni Čeh pa ga je pred polnimi tribunami Centre Courta popolnoma nadigral. Eno "match žogico" je Švicar sicer še rešil z volejem na mreži, toda Berdych je s forehandom na koncu le zapačatil svojo tretjo zmago nad velikanom tenisa. V polfinalu ga zdaj čaka Novak Djoković.

Berdych, ki je postal prvi Čeh v polfinalu grand slama po Ivanu Lendlu (1990), po tekmi ni skrival zadovoljstva: "Neverjetno je igrati na tem stadionu proti tako velikemu igralcu, kot je Roger," je dejal dvanajsti igralec sveta po dveh urah in 35 minutah igre. "Odserviral sem najtežjo tekmo v svoji karieri. Zelo sem vesel," je povedal po tretji karierni zmagi nad Švicarjem. Nazadnje ga je marca izločil v Miamiju.

Konec za "Kato"
V četrtfinalu ženskih dvojic je Katarina Srebotnik v paru s Kveto Peschke izgubila proti Vanii King in Jaroslavi Švedovi s 6:3, 5:7 in 3:6 v nizih.

Djoković hitrejši od kokošk
Djoković se je kot tretji nosilec z lahkoto uvrstil v polfinale moškega dela turnirja, potem ko je že prej s 6:3, 6:2 in 6:2 odpravil Tajvanca Lu Yen-Hsuna. Lu je v ponedeljek poskrbel za enega največjih presenečenj turnirja, ko je domov čez lužo poslal Američana Andyja Roddicka in postal prvi Azijec v četrtfinalu kakega grand slama po Japoncu Šuzu Matsuoki in letu 1995. Sin kmeta, ki je gojil kokoši, tokrat ni preveč "kokodakal" proti Srbu Djokoviću, ki je po eni uri in 51 minutah s forehandom v daljši kot igrišča potrdil zasluženo zmago. Že prej so si v ženski konkurenci Cvetana Pironkova, Petra Kvitova, Serena Williams in Vera Zvonarjova v torek priigrale polfinale Wimbledona 2010.

Dvojice – konec monopola sester Williams
Serena in Venus Williams vsaj za nekaj časa zapuščata prestol v ženskih dvojicah, potem ko sta ju izločili Rusinji Vera Zvonareva in Elena Vesnina.
Poraz s 3:6, 6:3 in 6:4 pomeni tudi konec turnirja za starejšo Venus, ki jo je v torek šokantno izločila Bolgarka Cvetana Pironkova.

Wimbledon, četrtfinale (ženske dvojice):

Katarina Srebotnik, Kvete Pescke (Slo, Češ/6) : Vania King, Jaroslava Švedova (ZDA, Kaz) 6:3, 5:7, 3:6
Venus Williams, Serena Williams (ZDA/1) : Elena Vesnina, Vera Zvonareva (Rus) 6:3, 3:6, 4:6

Wimbledon, četrtfinale (moški):

Tomaš Berdych (Češ/12) : Roger Federer (Švi/1) 6:4, 3:6, 6:1, 6:4
Novak Djoković (Srb/3) : Lu Yen-Hsun (Tvn) 6:3, 6:2, 6:2
Rafael Nadal (Špa/2) : Robin Söderling (Šve/6) 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:1
Andy Murray (VBr/4) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/10) 6:7 (5), 7:6 (5), 6:2, 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.