Šport
32 ogledov

Murray: Vsi udarci so me zapustili

andy murray Reuters
Britanski tenisač Andy Murray je po porazu v četrtem krogu mastersa v Indian Wellsu priznal, da je zaskrbljen nad svojim nivojem igre, ki ga je sam povzel z besedami ''ne dovolj dober''.

Vrnitev v teniško karavano po operaciji hrbta je bila za Andyja Murrayja vse prej kot rožnata. Britanski tenisač, ki je lani zmagal v Wimbledonu in postal BBC-jeva športna osebnost leta, se je v Indian Wellsu poslovil v četrtem krogu, kjer ga je s 4:6, 7:5, 6:3 premagal Milos Raonić.

''Tretji niz je zaskrbljujoč. Po ostalih obračunih, ki sem jih odigral po povratku, nisem bil zaskrbljen. V Avstraliji je bilo vse v redu, Davisov pokal je bil dober, Acapulco prav tako. Vse je bilo v redu, dokler nisem v tretjem nizu povedel, potem sem igral slabo. Nisem bil dovolj dober. Če v takšni situaciji dvakrat zapored izgubiš začetni udarec, to ni dobro. Nisem ujel dovolj žogic in zgrešil sem lahke udarce,'' je dejal Murray, ki je razloge za pad koncentracije pripisal pomanjkanju samozavesti. ''Ni drugega razloga, da zgrešim osnovne teniške udarce, ki bi jih moral zadeti v 99 od 100 primerov,'' je dejal Britanec.

Peti turnir po operaciji hrbta

Murray se je po operaciji vrnil na turnirju v Dohi, kjer ga je v drugem krogu premagal Nemec Florian Mayer. Sledil na nastop na OP Avstralije, kjer se je poslovil v četrtfinalu s porazom proti Rogerju Federerju. Ker ni ubranil lanskoletnih točk, je nazadoval na šesto mesto lestvice ATP in prvič po letu 2008 izpadel iz prve peterice. Zelo dobro se je odrezal v Davisovem pokalu, kjer je zbral dve zmagi za Veliko Britanijo, nato pa je sprejel povabilo za nastop v Rotterdamu. V četrtfinalu ga je v dveh nizih odpravil kasnejši finalist Marin Čilić.

Zaigral je še v Acapulcu, ki je letos prvič v zgodovini turnirja potekal na trdi podlagi, tam pa ga je v treh tesnih nizih izločil Grigor Dimitrov. V Indian Wellsu je v zadnjih letih tradicionalno igral slabo, tudi letos pa je imel v prvih dveh obračunih karj nekaj težav s svojima nasprotnikoma.

''Občutek imam, da sem igral dovolj. Po dvobojih me nič ne boli. Mislim, da sem pripravljen. Morda sprejemam napačne odločitve. Moral bom premisliti in ugotoviti, kaj se je zgodilo. Vsi udarci so me nekako zapustili,'' je zaključil nekdanji drugi igralec sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.