Šport
4 ogledov

''Murrayjevih besed ne bom komentiral''

novak đoković andy murray op avstralije EPA
Novak Đoković ni želel komentirati izjav Andyja Murrayja, ki je prvega igralca sveta posredno obtožil simuliranja v finalu OP Avstralije.

Andy Murray, ki je v nedeljo izgubil še četrti finale v Melbournu, je bil po porazu vidno razočaran nad vedenjem Novaka Đokovića, ki je na trenutke kazal znake popolne fizične izmučenosti, nato pa dvignil nivo svoje igre in v zadnjem nizu povsem povozil nepripravljenega nasprotnika. ''V tretjem nizu sem izgubil koncentracijo, potem ko je po nekaj udarcih padel po tleh. Izgledalo je, da ima krče in jaz sem dopustil, da me je to zmedlo. Zaradi tega sem najbolj razočaran,'' je po obračunu dejal Murray.

Na vprašanje, ali je zavajanje nasprotnika legitimna taktika, je Britanec odvrnil: ''Ne, ni legitimna. Nimam pojma, v čem je bila težava. Na začetku tretjega niza je izgledal zelo slabo, ob koncu pa se je vrnil v neverjetnem slogu. Njegovi udarci in gibanje v četrtem so bili impresivni,'' je povedal 27-letnik in dodal: ''Če bi bili krči, bi težko okreval in igral tako, kot je.''

Đoković ostal diplomatski

Đoković, ki mu navidezna fizična kapitulacija ni tuja, je priznal, da se je ob koncu drugega niza znašel v krizi, vendar težava ni bila v krčih. ''Počutil sem se izmučenega in potreboval sem nekaj časa, da se vrnem na prave tire,'' je povedal petkratni zmagovalec OP Avstralije. Srb se ob besedah svojega nasprotnika ni pustil sprovocirati. ''Ne bom grdo govoril o njem na tiskovni konferenci ali iskal izgovorov. V takšnem obračunu je veliko čustev in napetosti. Težko je vseskozi ohranjati popolno koncentrcijo,'' je očitke zavrnil prvi igralec sveta.

Komentarjev 3
  • Avatar skeptik
    skeptik 15:21 02.februar 2015.

    Ah, tu govoriti o neki legitimnosti... Daj no Murray, ne biti otročji. Tega se v boksu posužujejo že sto let. Ena glavnih zvijač in zavajanja nasprotnika. Sam je kriv, če je bil tako naiven, da ga ja Nole preslepil. V ...prikaži več boksu si premetne nasprotnik, tu pa slepar... Šport je šport in ena od vrlin je tudi pokončno priznavanje poraza. (kajne Tina Maze?)

  • dragec 14:15 02.februar 2015.

    Menda sta zelo dobra prijatelja???

  • Alen Andres 12:49 02.februar 2015.

    Pi*ka Angleška! ;)