Šport
77 ogledov

Murrayju odvzel več kot turnir

novak djokovic EPA
Novak Đoković je v finalu teniškega mastersa v Madridu premagal Andyja Murrayja in osvojil rekordno 29. lovoriko serije 1000.

Prvi igralec sveta Novak Đoković se je zmagoslavno vrnil v Madrid, kjer je zaigral prvič po treh letih in v finalu s 6:2, 3:6, 6:3 strl odpor branilca naslova Andyja Murrayja.

Srbski tenisač je na večni lestvici rekorderjev po številu osvojenih turnirjev serije masters spet prehitel Rafaela Nadala, ki ostaja pri 28 zmagah.

Đoković je osvojil 64. turnirsko lovoriko in potrdil svojo vlogo nespornega vladarja teniških igrišč, in to ne glede na igralno površino.

Osemindvajsetletnik je dobil zadnjih 33 od 35 nizov proti igralcem najboljše deseterice. Osvojil je pet od zadnjih šestih turnirjev serije masters in deset od zadnjih štirinajstih.

Na prihajajočem OP Francije bo poskušal postati prvi tenisač po Rodu Laverju (1969), ki bi slavil na štirih zaporednih grand slamih. ''Nole'' je namreč aktualni zmagovalec Wimbledona, OP ZDA in OP Avstralije.

V medsebojnih dvobojih z Britancem je povišal na 22-9 (71%), dobil pa je tudi enajst od zadnjih dvanajstih obračunov.

Murray ni ubranil lanskoletne lovorike v španski prestolnici in bo na lestvici ATP izgubil eno mesto. V ponedeljek bo številka dve svetovnega tenisa spet postal zimzeleni Roger Federer.

ATP Masters 1000, finale:

Novak Đoković (1/Srb) : Andy Murray (2/VBr) 6:2, 3:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.