Šport
7 ogledov

Muršak: "8 Mile Roadu se izogibam"

Žurnal24 main
Jan Muršak je v letošnji sezoni hokejske lige NHL končno dobil priložnost za igro v prvem moštvu Detroit Red Wings, za katerega je zabil prvi zadetek. Spregovoril je tudi o življenju v Detroitu.

Slovenija ima po zaslugi Jana Muršaka po Anžetu Kopitarju že drugega hokejista v najmočnejši hokejski ligi na svetu NHL. Mariborčan brani barve slavnega Detroita, za katerega je dosegel tudi prvi zadetek. Osebni cilji bodo v prihodnji sezoni že višji.

Zagotovo prvi gol v NHL. To je trenutek, ki ga hokejist nikoli ne pozabi. Zelo dobro si bom zapomnil tudi prvo tekmo v dresu Detroita.
Jan Muršak

V zadnji sezoni ste končno dobili priložnost v Ligi NHL. Bi to ocenili kot največji korak naprej v vaši karieri?
Zagotovo! To je bila moja želja iz otroštva. Zdaj si moram zastaviti nove cilje. Eden od ciljev je, da si zagotovim mesto v ekipi skozi vso sezono, potem pa so še moji osebni cilji. Želim tudi zadevati in podajati. Življenjski cilj pa ostaja osvojitev Stanleyjevega pokala.

Kaj si boste najbolj zapomnil v sezoni, ki je za vami?
Zagotovo prvi gol v NHL. To je trenutek, ki ga hokejist nikoli ne pozabi. Zelo dobro si bom zapomnil tudi prvo tekmo v dresu Detroita.

Imate zagotovljeno mestu v prvi ekipi?
To je odvisno od mene. Če na priprave ne pridem dobro pripravljen, pomeni, da ne bom igral. Lani sem se pred začetkom sezone izkazal z dobro pripravljenostjo in igro. Mesto so mi v klubu zagotovili, name resno računajo že od začetka.

Kaj boste poleti poskušali izboljšati, da boste dvignili raven svoje igre?
Poudarek bo na treningu za moč in vzdržljivost. Ritem tekem v ligi NHL je visok. Rezerve so še povsod. Poletje je najboljši čas za izboljšanje fizične kondicije. Trenutno z Alešem Vohom odlično sodelujem, program treninga poteka po načrtih.

So vam odlične igre Anžeta Kopitarja kaj olajšale prihod v NHL?
Ne. Anže je sicer ogromno prispeval k razpoznavnosti slovenskega hokeja, vendar pa se moraš na koncu dokazati sam. Detroit je morda nekoliko specifično moštvo, ki ne daje veliko priložnosti mladim. Ti se morajo prej dokazati v drugih ligah. Tudi zato sem dolgo igral v ligi AHL, kjer sem dobival več priložnosti in se z dobrimi igrami dokazal, da so me vzeli v prvo moštvo Red Wings. Bodo pa skavti zagotovo več pozornosti namenili Sloveniji.

Vas navijači že prepoznajo na cesti?
Pravi poznavalci hokeja me spoznajo, drugače se pa še ne pojavljam pogosto v medijih in imam še mir.

Sam ne zavijam v nevarne predele mesta. Točno se ve, kateri so ti predeli. Naj omenim, da slavni 8 Mile Road še zdaleč ni najbolj nevaren del mesta.
Jan Muršak

Detroit je pravo športno mesto, a je znano tudi po tem, da ni najlepše živeti v njem. Kako ste se vi navadili?
Kriminal je prisoten v vseh mestih. Sam ne zavijam v nevarne predele mesta. Točno se ve, kateri so ti predeli. Naj omenim, da slavni 8 Mile Road še zdaleč ni najbolj nevaren del mesta. Do središča mesta, kjer so dvorane, imam od doma dobre pol ure vožnje. Vsi živijo v okolici mesta, kjer je zelo lepo.

Detroit je poznam tudi po glasbenih zvezdnikih, kot je Eminem. Ste že koga spoznali?
Letos nisem bil toliko v Detroitu, da bi jih spoznal. Ni bilo časa za to. Tudi večino tekem, ki sem jih odigral za Detroit, sem bil na gostovanjih. So pa soigralci dobri prijatelji s Kidom Rockom in še nekaterimi hollywoodskimi zvezdniki.

Finale Lige NHL je tik pred zaključkom. Na koga stavite, Vancouver ali Boston?
Obe ekipi igrata zelo dobro doma. Mislim, da ima Vancouver boljšo ekipo in si naslov bolj zasluži, saj so bili skozi celotno sezono najboljši. Boston pa igra kot ekipa, imajo odličnega vratarja. Malo bolj privoščim zmago Vancouvru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.