Šport
9 ogledov

Muršak boljši od Kopitarja

jan muršak slovenska reprezentanca Dejan Mijović
Prvič v zgodovini sta se na ledu lige NHL spopadla dva Slovenca. Od Anžeta Kopitarja je bil boljši Jan Muršak. Kopitar je podal za prvi zadetek.

Sinoči sta se v hokejski ligi NHL med seboj pomerili ekipi slovenskih igralcev Jana Muršaka in Anžeta Kopitarja. Muršakov Detroit je premagal Kopitarjev Los Angeles s 4:3, odločilni zadetek pa je slabo minuto pred koncem rednega dela dosegel Darren Helm.

Los Angeles, za katerega je Kopitar vpisal podajo pri prvem zadetku, je v odločilnem delu sezone, ko se poteguje za osmo mesto na zahodu in uvrstitev v končnico, doživel drugi zaporedni poraz. In to ravno potem, ko je v zadnjih petih tekmah zabeležil štiri zmage in se povsem približal tako želenemu osmemu mestu. Detroit - Muršak je na ledu preživel dobrih šest minut - je izgubil peto tekmo v zadnjih sedmih nastopih in zdrsnil na četrto mesto v ligi.

Kings imajo do konca rednega dela 7. aprila še štirinajst tekem in kot zdaj kaže, je kar veliko možnosti, da bo Hrušičan od 15. do 21. aprila pomagal Sloveniji na svetovnem prvenstvu divizije I v Ljubljani. Zagotovo pa v Tivoliju ne bo Jana Muršaka. Detroit je namreč med najboljšimi ekipami v ligi. Trenutno je na četrtem mestu.

Tudi na ostalih treh prizoriščih sinočnih tekem so slavili gostitelji. Pittsburgh Penguins so zabeležili osmi par točk v nizu, ključno vlogo pa je odigral vratar Marc Andre Fleury, ki je ubranil 28 strelov in bil nepremagan tudi v kazenskih strelih. Domači so tako podaljšali najdaljši zmagovalni niz v ligi v tej sezoni. Z rezultatom 4:3 je zmagal tudi Chicago, odlični zadetek pa je dobrih pet minut pred koncem dosegel branilec Johnny Oduya. Zanj je bil to prvi gol v dresu Chicaga, ki je slavil tretjič v zadnjih štirih nastopih.

Liga NHL:

Detroit Red Wings : Los Angeles Kings 4:3
(Jan Muršak je igral 6:24 minut za Detroit)
(Anže Kopitar ena podaja v 20:25 minutah za Los Angeles)

Pittsburgh Penguins : Florida Panthers 2:1*
Chicago Blackhawks : New York Rangers 4:3
Calgary Flames : Winnipeg Jet 5:3

*kazenski streli

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.