Šport
14 ogledov

"Muršak je izreden igralec"

Žurnal24 main
Slovensko reprezentanco, ki bo naskakovala elitno hokejsko divizijo, bo vodil John Harrington. Lani so na SP v Litvi za las ostali brez napredovanja, želja po takšnem dosežku je zato doma toliko večja.
Je izreden igralec. Za njim je v tej sezoni kakšnih 80 tekem, tako da mu teh res ne manjka.
Harrington o Muršaku

Na čelu slovenske reprezentance je John Harrington od februarja lani. Takrat ga je, še povsem svežega na tem mestu, čakal prvi izziv; kvalifikacije za OI se niso izšle po slovenskih željah, prav tako ne aprilsko SP divizije I v Litvi. Poraz s Kazahstanom je pomenil drugo mesto in še eno leto bivanja v drugoligaški konkurenci. Sebi in navijačev se lahko naslednji teden oddolžijo na domačem prvenstvu. Sredin poraz z Dansko ni bil najbolj obetaven. "Po drugi tretjini smo imeli neodločen izid in morali bi igrati pametno v obrambi. A smo plošček preveč potegnili nazaj in kar nenadoma se je znašel v bližini naših vrat. Igrati pa bi morali v drugi smeri. Tudi proti Japoncem smo v zadnji tretjini popustili. A fantje so zares garali na obeh tekmah, za nami so zahtevni treningi in iz vsake od teh tekem se bomo skušali še kaj naučiti, da nam bo koristilo na tekmi s Poljsko," je po zadnjem testu pred SP razmišljal selektor.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Po sredini tekmi z Dansko je bil zadovoljen tudi z Janom Muršakom, ki je skorajda z letala stopil na led in z ekipo opravil le en trening: "Je izreden igralec. Za njim je v tej sezoni kakšnih 80 tekem, tako da mu teh res ne manjka. Ima izkušnje in prepričan sem, da bo naši ekipi veliko pomagal. Bil je zelo vznemirjen, da je lahko sodeloval. Tudi njegov klub je z veseljem sodeloval, saj vedo, koliko mu je to pomenilo. Prepričan sem, da se bo pred domačimi navijači izkazal." Mladi igralci so po njegovem mnenju pomemben prispevek reprezentanci, saj igrajo dobro, požrtvovalno in z veliko energije. Zaradi Muršaka je nekoliko spremenil razpored napadalnih trojk, a tudi takšne postave, kot so bile na tekmi z Dansko (v prvem napadu Muršak in brata Rodman, v drugem Andrej Hebar, Mitja Šivic in Tomaž Razingar) še niso dokončne. "Prvi napad z Muršakom mi je bil všeč, a se še nisem odločil. Treba je najti igralca, ki bo igral na mestu centra, kjer smo nekoliko kratki. V tej vlogi lahko igrata tudi Goličič in Tičar. Imamo veliko dobrih napadalcev in rad bi imel štiri močne napade. Morda bo še kakšna sprememba, bom videl, ko bodo še več igrali, kako se bodo ujeli."

Vsako tekmo je treba jemati zase, spoštovati tekmeca, ne glede na to, kdo je.
John Harrington

Opozoril je še na to, kaj mora njegova ekipa v naslednjih dneh še popraviti: "Danska, že prej pa Japonska, sta nam pokazali, da je 'power play' lahko naša težava. Danci so nam na tak način dali dva gola. To in tudi našo igro z igralcem več bomo morali še izboljšati. Na zadnjih treningih bomo nekaj časa posvetili še tem posebnim nalogam. Igro moramo narediti bolj preprosto. Vsi naši napadi so se izkazali v napadalni tretjini, imeli pa smo nekaj težav s prenosom ploščka vanjo." Harrington pa je opozoril še, da morajo vsi, tako on kot igralci, prvenstvo jemati po vrsti in se osredotočiti na vsako tekmo posebej: "Narobe bi bilo, če bi gledali le na zadnjo tekmo ali že po prvi rekli, da smo že na pragu skupine A. Vsako tekmo je treba jemati zase, spoštovati tekmeca, ne glede na to, kdo je."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.