Šport
4 ogledov

Muršak med poškodovanimi

1/10
Predatorji iz Nashvilla so v hokejski ligi NHL v Detroitu s 4:1 premagali Rdeča krila, pri katerih v kadru za tekmo ni bilo Jana Muršaka, saj je na seznamu poškodovanih.

Detroit se je znašel v manjši krizi, saj je izgubil tretjo tekmo od zadnjih štirih, so pa rdeča krila tokrat vsaj zadela v polno, potem ko so dvakrat izgubila z 0:3. Za zadetek je poskrbel Ruslan Salej, kar je bil šele njegov prvi gol v sezoni, toda takrat je bil izid že 1:4. Gostje so si zagotovili zmago s po dvema zadetkoma v prvih dveh tretjinah, uspešni so bili Martin Erat, David Legwand, Colin Wilson in Sergej Kosticin. Izkazal se je tudi vratar Pekka Rinne s 34 obrambami.

Kar 14 golov so videli navijači v Bostonu, pa tudi zmago domačih, za nameček pa še pravi hokejski boksarski vložek, v katerem sta sodelovala tudi oba vratarja. Tako domači Tim Thomas kot gostujoči Carey Price sta bila sinoči bolj razpoložena za mahanje s pestmi kot pa za branjenje. Goli so padali v intervalih: domači so dvakrat vodili, gostje so sredi tekme izenačili na 3:3, po vodstvu Bostona s 5:3 pa se Kanadčani niso več približali. V množičnem pretepu sredi druge tretjine sta sodelovala tudi oba vratarja, ki sta dobila petminutni kazni zaradi grobosti, boksarski vložek pa se je končal brez zmagovalca. Po dva gola sta pri domačih dosegla Milan Lucic in Michael Ryder, Max Pacioretty je bil dvakrat uspešen za goste, Brian Gionta pa je dosegel jubilejni 200. zadetek v ligi. Po obračunu ekip, ki sta na vrhu severovzhodne skupine, so zdaj kosmatinci še povečali prednost in imajo štiri točke več od Montreala.

Radim Vrbata
je z golom v podaljšku prinesel zmago Phoenixu v Dallasu, slednji pa je serijo porazov podaljšal na štiri, kar je najdaljši niz brez zmage v sezoni. Enak izid, 3:2, je bil v Columbusu, le da so gostje zmagali že v rednem delu, zadnji gol je pet minut pred koncem dosegel Patrick Marleau.

Vodilno moštvo lige Vancouver je doživelo šele tretji poraz v rednem delu v tej sezoni. Tokrat so bili zanje usodni gostje iz Anaheima, izid je bil 4:3, Bobby Ryan je za zmagovalce dosegel dva gola, vratar Curtis McElhinney pa zbral 34 obramb.

Liga NHL:
Boston Bruins
: Montreal Canadiens 8:6

Columbus Blue Jackets : San Jose Sharks 2:3

Detroit Red Wings : Nashville Predators 1:4
Muršak je na seznamu poškodovanih igralcev;

Minnesota Wild : Colorado Avalanche 3:2

Dallas Stars : Phoenix Coyotes 2:3 (podaljšek)

Calgary Flames
: Ottawa Senators 5:2

Edmonton Oilers : Chicago Blackhawks 1:4

Vancouver Canucks : Anaheim Ducks 3:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.