Šport
28 ogledov

Muršak (za zdaj) ostaja Red Wing

V petek je Muršak zadel proti Maple Leafsom, v soboto podal za gol. (Foto: Reute Žurnal24 main
Jan Muršak tudi po zadnji tekmi predsezone ni bil poslan v ligo AHL in ima še naprej nekaj možnosti, da v petek debitira v rednem delu lige NHL z Detroit Red Wings. V nedeljo je igral 10 minut.
Los Angeles Kings so zadnjo tekmo predsezone z Anaheim Ducks izgubili z 2:3, a igrali so brez najboljših. Prost večer je tako dobil tudi Hrušičan Anže Kopitar.

Za moštva lige NHL se je končala predsezona, a še preden se v četrtek začne redni del sezone 2010/2011, peterico moštev čakajo tekme v Evropi (Carolina Hurricanes gostujejo v St. Peterburgu, Minnesota Wild v Tampereju, Boston Bruins v Libercu, Columbus Blue Jackets v Malmöju in Phoenix Coyotes v Rigi). Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem bodo prvo tekmo odigrali v soboto, ko potujejo k lanskemu krvniku v končnici, Vancouver Canucksom. Dan prej bodo Detroit Red Wings sezono doma odprli proti Anaheim Ducks. In morda bo med njimi tudi Jan Muršak. V nedeljo so na zadnji pripravljani tekmi Wings v svoje moštvo lige AHL, Grand Rapids Griffins, poslali 12 hokejistov, a med njimi ni bilo Mariborčana. Proti Pittsburgh Penguinsom (izgubili so z 2:5) je igral 10 minut. Detroit ima na rosterju še 17 napadalcev, do srede mora seznam skrčiti na 13. Ker sta poškodovana Todd Bertuzzi in Patrick Eaves, Muršaku vendarle ostaja nekaj možnosti, da debitira v rednem delu lige NHL.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.