Šport
10 ogledov

Muršak zaigral, le še zmago od rekorda

Jan Muršak se je zaradi številnih poškodb hokejistov Detroita vnovič vrnil med R Reuters
Detroit Red Wings so po izvajanju kazenskih strelov ugnali Anaheim Ducks in dosegli še 19. zaporedno zmago na domačem ledu (2:1). Rdeča krila so le še zmago oddaljena od rekorda lige, ki ga držita Boston (sezona 1929/30) in Philadelphia (1975/76). Jan Muršak igral pet minut.

Le še ena zmaga loči Detroit Red Wings od izenačitve rekorda lige NHL po številu zaporednih zmag na domačem ledu. Bostonu (sezona 1929/30) in Philadelphii (1975/76) je to uspelo 20-krat, naslednja domača tekma pa Detroit, zanimivo, čaka prav proti Flyers. Todd Bertuzzi je bil strelec zmagovitega gola pri izvajanju kazenskih strelov, tretji vratar domačih Joey MacDonald, ki je navduševal v zaključku tekme, pa je za zmago ubranil poizkus Bobbyja Ryana.

Po asistencah na dveh zaporednih tekmah proti Dallas Stars in Calgary Flames je Jan Muršak spet dobil priložnost v ekipi Detroita, a v nekaj več kot petih minutah ni dosegel točke, proti vratom pa sprožil en strel. Zaradi poškodbe kolena, ki muči Dannyja Clearyja, bi lahko Muršak v postavo prišel tudi na naslednjih dveh tekmah, kolikor naj bi jih še izpustil Cleary.

George Parros je za Ducks v prvi tretjini zabil svoj prvi gol sezone, a je Justin Abdelkader po treh minutah hitro izenačil na 1:1. Gostje so se v drugi tretjini že veselili novega vodstva, ko je zadel Niklas Hagman, a so sodniki gol razveljavili, saj je Parros odrinil Tomasa Holmstroma v vratarja MacDonalda in si prislužil še kazen. V podaljšku je Cam Fowler pobegnil branilcem in že premagal razpoloženega vratarja, toda zadel le vratnico.

MacDonalda so v klub s posoje poklicali 3. februarja, to pa je bila že njegova četrta tekma sezone. 14 od svojih 30 obramb je zbral v tretji tretjini in podaljšku, s čimer je svoje moštvo rešil do izvajanja kazenskih strelov. "Mislim, da je bila njegova (MacDonaldova, op. a.) igra nocoj najboljša," je svojega vratarja pohvalil trener Mike Babcock. "Nismo ga še potrebovali toliko kot nocoj. Mislim, da je bil nocoj velik in samozavesten. Izgledal je kot pravi vratar, tako da je to zares pozitivno za nas."

Liga NHL, rezultati:

Detroit Red Wings : Anaheim Ducks 2:1**
Muršak (Detroit) je v petih minutah na ledu sprožil en strel.

Buffalo Sabres : Dallas Stars 3:2**
Colorado Avalanche : Carolina Hurricanes 4:3*
San Jose Sharks : Chicago Blackhawks 5:3
* - po podaljšku
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.