Šport
4 ogledov

Mušič: To srečanje je bilo za nas sramota

Jeseniški hokejisti so kar sedemkrat zatresli mrežo večnih rivalov.
1/26
Žurnal24 main
Po sobotnem večnem derbiju med Acroni Jesenicami in Tilio Olimpijo na Poletni hokejski ligi Rudi Hiti na Bledu ter visoki zmagi železarjev smo preverili utrip v obeh slačilnicah.
 
 

Včasih je bolje, če izgubiš eno srečanje s 7:1, kot pa tri z 2:1. V prvem primeru izgubiš le eno točko, v drugem pa šest.

Dany Gelinas

 
Tretji večni derbi v letošnji sezoni in prva zmaga Acroni Jesenic . Na Bledu smo spremljali le eno ekipo, saj so železarji večne rivale iz Ljubljane ugnali s kar 7:1. Medtem ko je varovancem Ildarja Rahmatuljina uspevalo praktično vse, so bili na drugi strani varovanci Danya Gelinasa povsem nemočni. Celo v igri petih proti trem niso uspeli zatresti rdeče mreže. Po videnem bi se liga EBEL za Jeseničane lahko začel že danes, na drugi strani pa igralec Tilie Olimpije čaka še veliko dela, da odpravijo vse pomanjkljivosti.

Po koncu srečanja so bili razumljivo v taboru Jesenic vsi navdušeni in nasmejani do ušes. Izkušeni branilec Miha Rebolj , ki je tudi zabil za 1:0, je kljub temu ostal na realnih tleh. "Mislim, da je bilo odločilno to, da smo že v prvi tretjini dvakrat zadeli z igralcem več. Imeli smo večjo željo. Pred začetkom srečanja smo si rekli, da zmage ne smemo izpustiti iz rok, saj smo si zelo želeli nastopa v finalu. To nam je na koncu tudi uspelo. Po koncu prve tretjine smo se zavedali, da smo boljši, saj smo imeli plošček veliko več v naši posesti, zelo dobro smo drsali in to je tudi odločilo," je sprva dejal Rebolj, ki se dobro zaveda, da lahko skupaj s soigralci še napredujejo: "Imamo še veliko rezerve. Mislim, da imamo največ rezerve v obrambi. Kar se tiče taktične priprave pa mislim, da smo naredili vse kar se je dalo, tako da že z veseljem pričakujemo naslednje tekme in seveda začetek lige EBEL." Njegov nadrejeni, Ildar Rahmatuljin, pa je povedal: "To je šport. Včeraj je prevladovala ena ekipa, danes druga. Jaz mislim, da smo na pravi poti. Zelo dobro treniramo. Vesel sem, da so fantje pokazali pravi obraz." Ramo je nato še pripomnil, da ima njegovo moštvo še kar nekaj rezerve, ter da seveda ne bi imel nič proti, če bi njegovi izbranci vedno bili pri strelu tako kot v soboto pri Olimpiji.

Tudi na Bledu so na večnem derbiju zapele pesti. © Anže Petkovšek

 
Povsem drugačno je bilo, seveda, vzdušje v taboru Olimpije. Igralci so sklonjenih glav zapuščali slačilnico. Trener Gelinas se je po koncu srečanja dobro zavedal, da nadomestni kapetan Andrej Tavželj , ki je ob koncu srečanja prejel udarec v čelo, in ostali igralci preprosto niso dovolj veliko drsali, da bi se lahko enakovredno kosali z razigranimi železarji: "Včasih je bolje, če izgubiš eno srečanje s 7:1, kot pa tri z 2:1. V prvem primeru izgubiš le eno točko, v drugem pa šest. Imeli smo izjemno slabo tekmo in slab večer. Napake smo delali v vseh elementih igre. Nismo odigrali tako kot bi morali. Prav tako nam ni uspelo doseči zadetka, ko bi ga morali. Tudi ko smo imeli dva igralca več na ledu, nismo uspeli zadeti. Plošček se je odbijal okoli gola mi pa ga nikakor nismo uspeli spraviti v mrežo. Premalo smo drsali in s tem tudi nismo vršili dovolj pritiska na nasprotnike."

Da se srečanje ne bo dobro končalo za Olimpijo je bilo jasno že kmalu po začetku, saj so imeli železarji že v prvi minuti na voljo kazenski strel. Toda strel Aleša Remarja je odlično zaustavil Norm Maracel . Nato se je pritisk igralcev v rdečih dresih le še krepil. Že podatek, da so zmaji prvi strel proti vratom Jesenic sprožili šele v sedmi minuti, pove dovolj o razmerju moči na tretjem letošnjem derbiju. Napadalec zeleno-belih Aleš Mušič se je zelo dobro zavedal, da so jih Jeseničani nadigrali prav v vseh elementih igre: "Že od prve minut nam ni šlo dobro. Jeseničani so imeli že takoj na začetku kazenski strel, nato pa se je vse le še stopnjevalo v negativno smer. Nikakor nismo uspeli najti pravega ritma, tako da je rezultat temu primeren. Glede na našo predstavo proti Jesenicam nas do začetka lige EBEL čaka še veliko dela, kajti to res ni bilo ničemur podobno. Prav vsi smo razočarani, vse skupaj moramo čim hitreje pozabit in naše misli usmeriti v prihodnost. Po taki tekmi je težko kaj pametnega povedat. To srečanje je bilo za nas prava sramota."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.