Šport
5 ogledov

Na 200 milj Daytone oba Slovenca

Letošne dirke 200 milj Daytone se bosta udeležila tudi Boštjan Skubic in Boštjan Žurnal24 main
Na letošnji motociklistični dirki 200 milj Daytone bosta nastopila tudi dva slovenska prestavnika. Boštjan Skubic in Boštjan Pintar sta namreč uspešno prestala kvalifikacije.

Slovenska udeleženca motociklistične dirke 200 milj Daytone Boštjan Skubic in Boštjan Pintar sta bila uspešna na kvalifikacijah za nedeljski nastop na prestižnem tekmovanju. Oba slovenska dirkača, člana moštva Inotherm Racing, sta se zanesljivo uvrstila med prvih 30 in s tem potrdila nastop med najboljšimi 80, ki so se uvrstili na dirko.

 
 

Sedemindvajseto mesto ne pomeni ničesar, zame je namreč bistvena sobotna 200 milj dolga dirka v razredu formula extreme

Boštjan Skubic

 
Prvi dirkaški dan v Daytoni so zaznamovale kvalifikacije za sobotno 200 milj dolgo preizkušnjo in dirka razreda supersport. Yamaha je na tej zasenčila vse z dvojnim vodstvom od starta do cilja. Benu Bostromu in Joshu Herrinu se je približal le brat zvezdnika razreda motoGP Nickyja Haydna Roger Lee. Za najtesnejši obračun na prvi dirki pa je poskrbel Boštjan Skubic, saj je pri hitrosti 330 km/h čez ciljno črto pridrvel povsem poravnan s tekmecem. Ločila ju je le stotinka.

"Sedemindvajseto mesto ne pomeni ničesar, zame je namreč bistvena sobotna 200 milj dolga dirka v razredu formula extreme, ki je najpomembnejša motociklistična dirka na tej strani Atlantika. To je bil zame le trening, da se privadim na dirkališče in da dokončno preizkusim pripravljenost moje Yamahe R6. Najpomembnejši je bil razplet kvalifikacij, kjer sva se oba s Pintarjem brez težav kvalificirala med prvo trideseterico, kar je dobro izhodišče za naprej," je dejal Skubic.

Boštjan Pintar je imel več težav, saj je moral na dirki razreda supersport zaradi električne napake predčasno končati svoj nastop.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.