Šport
29 ogledov

Na Blancovem seznamu tudi Gourcuff

Blanc novinarska konferenca Francija seznam Euro 2012 Pariz EPA
Francoski selektor Laurent Blanc je na svoj širši seznam igralcev za nastop na evropskem prvenstvu v torek uvrstil tudi svojega nekdanjega varovanca pri Bordeauxu Yoanna Gourcuffa. V Blancovem moštvu prevladujejo nogometaši iz domače lige, medtem ko je Tottenhamov branilec Younes Kaboul odpadel zaradi poškodbe.

"Kaboul ni pripravljen za igranje na Euru," je ob objavi svojega širšega seznama igralcev za Euro 2012 sporočil francoski selektor Laurent Blanc. Nekdanji trener Bordeauxa je nanj uvrstil tudi svojega nekdanjega varovanca Yoanna Gourcuffa (Lyon), medtem ko je omenjeni Younes Kaboul (Tottenham), eden redkih nogometašev iz tujine, odpadel zaradi resne poškodbe kolena, ki jo je utrpel na zadnji ligaški tekmi proti Fulhamu.

Zaradi Kaboulove poškodbe je moral Blanc vpoklicati 23-letnega Mapouja Yango Mbiwaja (Montpellier), ki se je v letošnji sezoni vzpostavil kot pravi steber obrambe vodilnega moštva lige. Obrvi francoskih medijev je dvignil predvsem vpoklic Gourcuffa, ki je po prestopu k Lyonu odigral precej povprečno sezono, za Francijo pa ni igral vse od remija na prijateljski tekmi s Hrvaško marca lani (0:0).

"Seznam bomo pred končno odločitvijo še enkrat skrčili. Ocenili bomo duševno stanje in mesto v ekipi," je Blanc odvrnil na vprašanje o Gourcuffu. "Njegove predstave v klubu so neopravičljive, ampak njegova statistika na mednarodnih tekmah ni tako slaba. Poleg tega pa se (kot playmaker, op. a.) ni izkazal nihče drug." Gourcuff je na zadnjih šestih tekmah v dresu galskih petelinov zabil dva gola in pokazal predstave, kakršnih v Lyonu (še) niso bili priča.

Med 26 izbranci je tudi napadalec Loic Remy (Marseille), čeprav naj bi bil zaradi nedavne poškodbe odsoten vsaj še štiri tedne"Ima zelo malo možnosti za igranje na Euru," je priznal tudi Blanc, ki mora končni seznam 23 nogometašev oddati do 29. maja.

Širši seznam francoske reprezentance za Euro 2012:

Vratarji: Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille), Cedric Carrasso (Girondins Bordeaux);

Branilci: Gael Clichy (Manchester City), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Philippe Mexes (AC Milan), Adil Rami (Valencia), Mathieu Debuchy (Lille), Anthony Reveillere (Olympique Lyon), Mapou Yanga Mbiwa (Montpellier)

Vezisti: Yohan Cabaye (Newcastle United), Florent Malouda (Chelsea), Samir Nasri (Manchester City), Alou Diarra (Olympique Marseille), Yann Mvila (Stade Rennes), Yoann Gourcuff (Olympique Lyon), Marvin Martin (Sochaux), Blaise Matuidi (Paris St Germain)

Napadalci: Hatem Ben Arfa (Newcastle United), Karim Benzema (Real Madrid), Franck Ribery (Bayern Munich), Olivier Giroud (Montpellier), Jeremy Menez (Paris St Germain), Loic Remy (Olympique Marseille), Mathieu Valbuena (Olympique Marseille).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.