Šport
127 ogledov

Na čelu rekordne zasedbe Peter Prevc

peter prevc Profimedias
Na skakalnici pod Šmarjetno goro v Kranju se bo s tekmama danes in jutri že tradicionalno začela sezona celinskega pokala v smučarskih skokih.

Trening se bo začel ob 17.30 uri, začetek prve serije pa bo na sporedu ob 19.45.

Poleg najstarejšega izmed bratov Prevc bodo na petkovi tekmi od Slovencev nastopili še Miran Zupančič, Rok Justin, Rok Tarman, Nejc Dežman, Tilen Bartol, Timi Zajc, Matjaž Pungertar, Tomaž Naglič, Andraž Pograjc, Žiga Jelar, Bor Pavlovčič in Aljaž Vodan.

Na sobotni tekmi bo, kar je postalo znano po četrtkovi kvalifikacijski tekmi v Kranju, Petra Prevca zamenjal Andraž Modic. V soboto bo poizkusna serija na sporedu ob 8.30, prva serija se bo začela ob 9.30.

"Tekma v Kranju je prišla kar hitro, zdaj ko pomislim malo bolje. Če ne bi pogledal na koledar, bi mislil, da smo šele nekje konec maja ali v začetku junija. A nič hudega, tekma bo zelo dobrodošla, da vidim, kako se na pritisk tekme odzoveta glava in telo. Vesel sem, da bom prvič letos nastopil prav na domači skakalnici, saj je vzdušje zato malo bolj sproščeno, pravo za vstop v novo sezono," je povedal Prevc, ki je lani zanesljivo dobil obe tekmi v Kranju.

Ostali člani reprezentance se bodo v polni sestavi udeležili premierne tekme za poletno veliko nagrado, od 14. do 16. julija, v poljski Wisli na Poljskem.

Prevc je v sezoni 2015/16 osvojil veliki kristalni globus ter mali kristalni globus v smučarskih poletih, minulo sezono je končal na devetem mestu skupno, pred njega se je uvrstil njegov mlajši brat Domen, ki je bil šesti skupno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.