Šport
30848 ogledov

Na cesti ugasnilo življenje mladega športnika

žoga, žogica, teniška žogica, tenis
San Marino je pretresla žalostna novica o smrti nadobudnega 18-letnega tenisača.

Simone de Luigi, 18-letni tenisač iz San Marina, se je smrtno ponesrečil v prometni nesreči, potem ko je v njegov motor v za zdaj nepojasnjenih okoliščinah trčil avtomobil znamke Mini Copper. Obetavnega športnika so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, vendar mu na žalost ni bilo več pomoči.

V nesreči jo je hudo skupila tudi njegova 16-letna sopotnica, kateri so morali amputirati stopalo, njeno stanje je še vedno kritično.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
De Luigi naj bi pred usodnim trkom poskušal polkrožno obrniti, pri tem pa naj bi spregledal avtomobil. Trčenje je bilo neizbežno, dogodek pa je za zdaj še v fazi preiskave.

Tenisačev oče Stefano de Luigi je sicer že izrazil dvom v nekatere domnevne okoliščine nesreče. "Prebral sem, da je želel moj sin polkrožno obrniti, vendar temu težko verjamem. Simone ne bi nikoli naredil česa tako nepremišljenega. Izkazalo se je, da je voznik avtomobila vozil prehitro. Motor je odbilo 100 metrov stran, na asfaltu pa ni bilo vidnih nobenih sledi zaviranja. Prezgodaj je za sklepanje, naj preiskovalci opravijo svoje delo," je dejal.

De Luigi je s 17 leti postal član reprezentance San Marina, za katero je zaigral tudi v Davisovem pokalu.

Komentarjev 1
  • Kmodri 20:02 24.avgust 2022.

    Darwinova nagrada mu ne uide.