Šport
27 ogledov

Na debiju novega trenerja Anaheim kot Maribor

Bruce Boudreau Anaheim Ducks Philadelphia Flyers liga NHL Reuters
Gol Claudea Girouxa je z igralcem več v podaljšku zaključil veliki povratek Philadelphie Flyers, ki so se na gostovanju pri Anaheim Ducks vrnili po zaostanku z 0:3 in na koncu odnesli zmago (4:3). To je bil torej nesrečen debi za novega trenerja racmanov Bruca Boudreauja, ki je vodil prvo tekmo na klopi kalifornijskega moštva.

Anaheim Ducks so s 3:0 povedli že na začetku druge tretjine, ko so se pred novim trenerjem Brucem Bourdeaujem izkazali Andrew Cogliano, Teemu Selanne in Andrew Gordon. Bourdeau pa je lahko do konca rednega dela spoznal eno večjih težav, ki jo bo v Kaliforniji moral odpraviti: izključitve in igranje z igralcem manj na ledu. Philadelphia Flyers so namreč do konca tretje tretjine izkoristili tri od devetih "power-playjev", pod dva izmed teh se je podpisal 39-letni mojster Jaromir Jagr.

Tri minute pred koncem tekme je izenačil Scott Hartnell, po tem ko je tretjo podajo večera vpisal Kimmo Timonen. Vratar domačih Jonas Hiller je bil z igralcem manj premagan tudi za končnih 4:3, saj so sodniki izključili kapetana Ryana Getzlafa že po 41 sekundah podaljška in mu prisodili še dodatno kazen zaradi nešportnega obnašanj. Ponujeno je še tretjič v večeru izkoristil Claude Giroux in tekma je bila odločena.

Detroit sedmič zapored

Hokejisti Detroit Red Wings so gostovali v Buffalu in zmagali že sedmič zapored, s čimer so skočili na prvo mesto v centralni skupini (4:1). Zmago so gostom priigrali vratar Jimmy Howard s 27 obrambami ter Jakub Kindl, Johan Franzen in Valtteri Filppula, ki so zadeli že v prvi tretjini. Pavel Dacjuk je minuto in 17 sekund pred koncem poskrbel za končni izid, ko so gostitelji zamenjali vratarja s šestim igralcem v polju.

Na zahodu in v severozahodni skupini še vedno vodi Minnesota Wild, ki ima s 33 točkami dve več od Detroita. V Minneapolisu so gostitelji s 4:2 odpravili New Jerey Devils. Dany Heatley, Kyle Brodziak in Casey Wellman so za odločilne tri gole potrebovali le dobre tri minute in zaostanek 0:1 spremenili v trdno vodstvo. Brodziak je v zadnjem delu zadel še enkrat.

Dve tekmi sta se končali po kazenskih strelih. Chicago Blackhawks so doma s 5:4 ugnali New York Islanders, edini gol iz kazenskega strela pa je dosegel Jonathan Toews. V Koloradu so padli St. Louis Blues, junak domačega Avalanchea pa je bil Ryan O'Reilly, ki je najprej poskrbel za izenačenje na 2:2, nato pa izkoristil še kazenski strel, že pred tem pa je bil pri prvem golu svoje ekipe tudi podajalec.

Edmonton Oilers so odpravili Columbus Blue Jackets s 6:3 in prekinil serijo treh porazov. Prvi hat-trick v karieri je dosegel Ryan Jones. Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je bil s svojimi Los Angeles Kings v petek prost, v soboto pa bo v svoji dvorani gostil Montreal Canadiens.

Liga NHL, rezultati:

Buffalo Sabres : Detroit Red Wings 1:4
Minnesota Wild : New Jersey Devils 4:2
Chicago Blackhawks : New York Islanders 5:4**
Colorado Avalanche : St. Louis Blues 3:2**
Edmonton Oilers : Columbus 6:3
Anaheim Ducks : Philadelphia Flyers 3:4*
* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.