Šport
26 ogledov

Na denar prežijo številni dediči

Ion Tiriac (skrajno desno) in njegov nekdanji teniški soigralec Ilija Nastase (l Žurnal24 main
Nekdanji teniški igralec in menedžer Gorana Ivaniševića Ion Tiriac je znan predvsem po svojem bogastvu, za časopis Jurnalul National pa je zdaj razkril, da ima kar 33 otrok.
 

Preberite še ...

Ivanišević: Še Bog ne bi mogel igrati bolje

Zagotovo nekoliko nenavadna novica. Nekdanji teniški igralec Ion Tiriac, ki se je bolj kot v svoji športni karieri izkazal v vlogi menedžerja teniškemu zvezdniku Goranu Ivaniševiću je za časopis Jurnalul National razkril, da ima kar 33 otrok. Vendar vsi ne bodo imeli pravice, da bi jim bo njegovi smrti pripadel del več kot milijardo vrednega premoženja. Ta pravica naj bi namreč pripadla "zgolj" trem srečnežem, ki tudi nosijo njegov priimek. "Vedno sem imel rad soproge, vendar nikoli nisem vedel, zakaj," je bolj za šalo kot zares dejal Tiriac in dodal: "Verjamem, da se vsi zavedajo svojih korenin, ne samo tisti trije, ki imajo moj priimek. Ne bi bilo pošteno, da si samo ti trije razdelijo moje imetje. Potem bi bilo, kot da bi jim denar padel z neba. To bi bilo tudi zanje slabo."

 

Kot hokejist na ZOI 1964

Leta 1964 je Tiriac nastopil tudi na zimskih OI v Innsbrucku, kjer je branil barve romunske hokejske reprezentance.

Tiriac se je kot igralec izkazal predvsem na turnirju za grand slam Rollandu Garrosu, kjer se je leta 1970 v paru z Ilijem Nastaseom veselil prve in edine zmage na najpomembnejših turnirjih. Takrat sta Tiriac in Nastase v finalu s 6:2, 6:4 in 6:3 premagala Arthurja Asheja in Charlieja Pasarella. Tiriac je zdaj eden najuspešnejših in najbogatejših poslovnežev v Romuniji, po raziskavah iz leta 2005 pa celo najbogatejši. Zdaj 69-letni Romun je tudi lastnik teniškega ATP-turnirja v Bukarešti, poleg tega da je opravljal funkcijo menedžerja prej omenjenemu Ivaniševiću, je Tiriac kot menedžer svoje usluge nudil tudi Nemcu Borisu Beckerju. Tiriac je leta 1998 postal tudi predsednik Olimpijskega komiteja Rominija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.