Šport
27 ogledov

Na derbiju nogometna uspavanka

Takole sta si v lase skočila Cristiano Ronaldo in Guy Demel. (Foto: Reuters)
1/24
Žurnal24 main
Obračun med Portugalsko in Slonokoščeno obalo je veljal za prvi pravi derbi letošnjega mundiala. Predstava obeh ekip je bila temu primerno previdna in polna trdih kontaktov (0:0).

Obračun med Portugalsko in Slonokoščeno obalo je pred začetkom tekme veljal za prvi pravi derbi letošnjega svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki. Igra je bila temu primerno trda in polna kontaktov. Čeprav so že na začetku tekme pobudo prevzeli afriški sloni, je prvi resneje zapretil Cristiano Ronaldo, ki je v 11. minuti s 30 metrov stresel okvir vrat  Boubacarja Barryja. To je bila pravzaprav tudi edina prava priložnost v prvem polčasu, saj si igralci Slonokoščene obale kljub izraziti terenski premoči niso priigrali več kot zgolj nekaj polpriložnosti. Z razdalje sta med drugim poskusila Siaka Tiéné in Cheikh Ismael Tioté. Omeniti velja še dogodek iz 20. minute, ko sta zaradi petelinjenja po nedosojenem prekršku porumenela Guy Demel na eni ter Cristiano Ronaldo na drugi strani.

V drugem polčasu so se nekoliko prebudili tudi Portugalci, v prvih 20 minutah nadaljevanja je bilo nekaj polpriložnosti na obeh straneh, toda do spremembe rezultata ni prišlo. Val navdušenja je stadion Mandela Bay zajel ob izteku 65. minute, ko je Salomona Kalouja na igrišču zamenjal sicer nekoliko poškodovani Didier Drogba, ki je ob posebnem dovoljenju Fife zaigral z opornico na poškodovani roki, izrazitejše priložnosti si tudi on ni uspel pripraviti. Sloni so nazadnje na vrata Eduarda pritisnili v zadnjih petih minutah, toda portugalska obramba je zdržala, tekma pa se je končala z začetnim 0:0.

Svetovno prvenstvo, skupina G, prvo kolo:

Slonokoščena obala : Portugalska 0:0 (0:0)

20.30 Johannesburg: Brazilija - Severna Koreja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.