Šport
14 ogledov

Na derbiju tretjega kola remi

Brez Marka Bezjaka so Velenjčani so za tri gole klonili pred Celjem. (Foto: Greg Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja so v tretjem kolu državnega prvenstva skupine za prvaka premagali Slovana (34:28), medtem ko sta se Celje in Koper razšla z remijem (31:31).

Rokometaši velenjskega Gorenja so po zaušnici, ki so jim jo v nedeljski prvi tekmi osmine finala Lige prvakov primazali igralci španskega Ciudad Reala, v drugem delu državnega prvenstva osvojili prvi par točk, potem ko so na domačem igrišču premagali tekmece iz Ljubljane.

Po izenačenem začetku so si gostitelji prvo višjo prednost priigrali nekaj minut pred odhodom na odmor, ko so povedli z 12:8, a so se Ljubljančani pobrali in sredi drugega polčasa znižali na -2 (19:21). Končnica tekme je minila v prevladi izbrancev domačega stratega Branka Tamšeta, ki so, potem ko so jim Ljubljančani resno zadihali za ovratnik, dodali plin in si v nekaj minutah priigrali zalogo sedmih golov (26:19), prednost pa brez stresa zadržali do konca dvoboja.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Momir Rnić z 11 goli, v gostujoči pa Janko Božovič s sedmimi.

Velenjski rokometaši bodo v naslednjem krogu (11. aprila) gostovali pri koprskem Cimosu, Slovan pa bo na domačem igrišču (9. aprila) gostil trebanjski Trimo.

3. kolo: skupina za prvaka:

Gorenje : Slovan 34:28 (15:11)

Cimos Koper : Celje Pivovarna Laško 31:31 (19:15)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.