Šport
1 ogledov

Na EP v plavanju le del najboljših

Sara Isakovič je bila na Češkem zelo uspešna. Žurnal24 main
Selektor slovenske plavalne reprezentance Vlado Čermak je naznanil, kateri plavalci bodo zastopali državne barve na bližajočem se evropskem prvenstvu. Na Madžarsko bo zanesljivo odpotovala četverica, nastop Markiča in Tahiroviča pa še ni potrjen.

Selektor slovenskih plavalnih reprezentanc Vlado Čermak je sporočil, kdo bo odpotoval na evropsko prvenstvo v 25-metrskih bazenih, ki bo letos med 13. in 16. decembrom v Debrecenu. Slovenijo bo na Madžarskem zastopal le del najboljših, saj so nastop zanesljivo potrdili Sara Isakovič, Anja Čarman, Nika Karlina Petrič in Peter Mankoč. Pod vprašajem pa sta še nastopa Emila Tahiroviča in Matjaža Markiča.

"Naš cilj tudi z zmanjšano reprezentanco ostaja kolajna. Položaj je nekoliko podoben lanskemu, saj imajo številni reprezentanti v tem terminu šolske obveznosti, spet drugi pa raje nastopajo v 50-metrskih bazenih in se za to tekmo ne bodo posebej pripravili. Za Tahiroviča in Markiča je v ospredju olimpijska norma za Peking," je povedal Čermak.

Markič in Tahirovič bosta en teden pred tekmovanjem v Debrecenu nastopila na odprtem prvenstvu Nizozemske in če bosta tam dosegla normo za nastop na olimpijskih igrah, se bosta pridružila ekipi v Debrecenu, v nasprotnem pa nadaljevala lovljenje norme. Namesto za Debrecen so se za nastop v Eindhovnu odločili tudi radovljiška olimpijca Luka Turk in Anja Klinar ter Monika Močnik. "Američani" Luka Vrtovec, olimpijec Jernej Godec in Damir Dugonjič bodo decembrsko tekmovanje zaradi študijskih obveznosti izpustili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.