Šport
24 ogledov

Na EP z močno pomlajeno reprezentanco

marina tomić kozmus
1/14
Saša Despot
Na 32. atletskem evropskem dvoranskem prvenstvu v Göteborgu bodo od 1. do 3. marca nastopili Maruša Mišmaš (Mass) v teku na 1.500 m, Marina Tomić (Kladivar) na 60 m ovire, Maja Bratkič (Gorica) v troskoku, Žan Rudolf (Mass) na 800 m, Mitja Krevs (Kladivar) na 1.500 m, v skoku s palico pa Robert Renner (Kladivar) in Andrej Poljanec (Krka).

Normo je izpolnila tudi Tina Šutej (Mass) v skoku s palico, ki pa na EP ne bo tekmovala, ker v ZDA končuje študij in se za atletske nastope ni ustrezno pripravila. Reprezentanca na letošnjem EP bo močno pomlajena, saj ima v njej največ izkušenj Tomićeva, večina pa je končala ali pa še nastopa v mladinskih konkurencah.

"Ne glede na to, da imamo mlado reprezentanco, so v njej ljudje, ki so že tekmovali na velikih tekmovanjih. Naš cilj je en finale in ponovitev najboljših letošnjih rezultatov, morda celo izboljšanje," je na kratko cilje pred EP predstavil Martin Steiner, predsednik strokovnega sveta Atletske zveze Slovenije.

"Po tihem upam, da bi se uvrstil v finale. Do tja je zelo težka pot. Če bom tekel nov državni rekord, mislim, da se mi bo uspelo uvrstiti v finale," je dejal Rudolf, ki je v članski konkurenci tekel že lani, ko je nastopil na EP v Helsinkih, kjer je tekmovanje končal v polfinalu.

"Verjamem, da letos še nisem pokazala tistega optimalnega skoka, in upam, da ga bom na Švedskem. Ne bom se obremenjevala z nobeno uvrstitvijo, ampak bom poskušala skočiti tisti najdaljši skok v letošnji sezoni," je dejala Bratkičeva, nekaj bolj izkušeni Krevs pa proti švedskemu tekmovanju zre optimistično: "Mislim, da sem v tem trenutku v redu pripravljen. Želim si, da bi imel hitro skupino in da bi tekel blizu državnega rekorda ali ga celo izboljšal. Zelo težko je kaj napovedovati, ker je velika verjetnost taktičnih tekov, precej gneče in prerivanja. Takrat je loterija oziroma se odloča v zadnjih 300 metrih."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.