Šport
35 ogledov

Na Fabjana adrenalinski odvisnež

1/6
Žurnal24 main
Nekaj dni pred njunim velikim spopadom v glavni borbi večera na WFC 12: "Proteini.si Showtime" (19. december) smo pred Žurnalov mikrofon povabili Mirana Fabjana in Rusa Aleksandra Stecurenka.

Napetost pred WFC 12: "Proteini.si Showtime" kljub nizkim temperaturam, ki so v zadnjih dneh zajele praktično vso Slovenijo, strmo narašča. Nedelja je vse bližje. Borci zaključujejo priprave in se počasi začenjajo spopadati s kilogrami, ki jih bodo morali izgubiti pred petkovim tehtanjem v ljubljanskem nakupovalnem središču BTC (Arena) z začetkom ob 18. uri. Na uradno tehtanje organizatorji vabijo tudi vse navijače, ki želijo od blizu videti prvi del spektakla.

Gledalci bodo skupno videli deset dvobojev. Največ pozornosti pa bo seveda deležna glavna borba večera med slovenskim šampionom Miranom Fabjanom in odličnim Rusom Aleksandrom Stecurenkom. V spodnjem videu si oglejte, kaj je pred najtežjo borbo v karieri dejal slovenski Rocky, ki poraza ne pozna že osem borb zapored.

Miran Fabjan pred WFC12

V četrtek smo po prihodu v Ljubljano v hotelu v središču našega glavnega mesta obiskali tudi Stecurenka, ki je v ekskluzivnem pogovoru za zurnal24.si razkril številne zanimivosti. Naj še dodamo, da Rus spada v sam svetovni vrh v kategoriji do 81 kilogramov. Po mnenju Fabjana 20. aprila leta 1983 rojeni borec spada med tri najboljše na svetu. "Od njega je boljši le njegov rojak Artem Levin," pravi Fabjan. Stecurenko se je ravno z Artemom Levinom pomeril v zadnji borbi in izgubil po soglasni sodniški odločitvi (to je bil že njun tretji medsebojni obračun, Stecurenko ima eno zmago). Da Rus resnično spada med najboljše med najboljšimi, govorijo tudi številke. V svoji karieri ima prek 120 zmag, njegove poraze pa bi lahko prešteli na prste obeh rok. Ko se ne bori v ringu, se Rus rad predaja predvsem adrenalinskim užitkom. Tako je že večkrat skočil s padalom, doma pa ima parkiran tudi motocikel znamka Honda. Občasno v roke rad vzame knjigo, zelo dobro pa se znajde tudi s čopičem, kot je še dejal Stecurenko.

Aleksander Stecurenko pred WFC 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.