Šport
126 ogledov

Na fitnes v Oplotnici k "Jetiju" Vodovniku

Miroslav Vodovnik je izpolnil cilje, ki si jih je zastavil pred prvenstvom. Reuters
Slovenski rekorder v suvanju krogle Miran Vodovnik je v športni dvorani v Oplotnici svečano odprl svoj fitnes center, ki nosi ime po njegovem vzdevku – Jeti.

Miran Vodovnik bo atletsko kariero uradno končal konec prihodnjega tedna ob obletnici atletskega kluba Slovenska Bistrica, katerega član je, še prej pa je v Oplotnici odprl nov fitnes center, kjer bo pomagal športnikom in rekreativcem.

"Na idejo, da bi odprl fitnes, sem prišel po premisleku potem, ko sem prenehal tekmovati, vendar bi v športu rad delal še naprej. Sam bom delal v fitnesu in kazal treninge in način vadbe tistim, ki se bodo za to odločili. V fitnesu, ki je namenjen tako za športnikom kot tudi rekreativcem, so vse potrebne naprave in proste uteči. Prostore pa imam v najemu od občine," je dejal Vodovnik, ki je 11. septembra napolnil 36 let.

"Upokojil" ga je Špiler

Vodovnik je zadnjič tekmoval na državnem prvenstvu v Celju 27. julija letos. Zmagal je njegov naslednik Marko Špiler, ki se vse bolj približuje dvajsetmetrski oznaki. Špiler je vrgel 18,23 m, Vodovnik pa 17,33 m.

"Tedaj sem sklenil, da bom končal športno pot, ker imam že dve leti poškodbe, ki mi preprečujejo vrhunsko kariero. Amatersko bom še skušal metati, vendar bom to natančno vedel prihodnje leto," je dodal Vodovnik.

Odhaja z državnim rekordom

Vodovnik, ki je nastopal v finalih številnih velikih tekmovanj, olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstvih, je imel v zadnjih dveh sezonah veliko težav zaradi poškodb rame, operiran pa je imel tudi komolec.

"Zato nisem mogel več trenirati, kot sem hotel in kot bi bilo potrebno, da bi ohranjal daljave prek 20 m. Ker nisem želel, da bi dolgo vlekel kariero z zame slabimi izidi, sem že pred letošnjo sezono razmišljal o koncu športne poti. Imel sem še nekaj obveznosti do sponzorjev, zaposlitve v slovenski vojski, sedaj pa tega nimam več," je povedal Vodovnik.

Državni rekord (20,76 m) je dosegel leta 2006. Naslednje leto je bil šesti na SP v Osaki in sedmi na dvoranskem EP v Birminghamu. Leta 2004 je bil v olimpijskem finalu na OI v Atenah 11., osmi je bil na SP v Berlinu leta 2009, leto dni pozneje pa osmi na dvoranskem EP v Torinu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.