Šport
25815 ogledov

V akciji ruske vojske ubit vrhunski ukrajinski športnik

Reševalni pas/Twitter
Vojaški spopadi v Ukrajini so bili usodni za nekdanjega mladinskega evropskega in svetovnega prvaka.

Ukrajinski sabljač Denis Borejko je bil ubit v akciji ruske vojske proti njegovi državi. Po poročanju njegovega sabljaškega kluba Liberte Dnipro je 34-letnik umrl 3. julija, pokopali pa so ga deset dni kasneje.

Novico o smrti nekdanjega svetovnega in evropskega prvaka med mladinci ter mojstra športa mednarodnega razreda je prek Twitterja delil svetovalec ukrajinskega notranjega ministra Anton Geraščenko.

"Od prvih dni ruske obsežne invazije februarja je Denis pomagal ukrajinski vojski in teritorialni obrambi Dnipra, marca 2022 pa se je prostovoljno pridružil ukrajinskim oboroženim silam," je tvitnil Geraščenko.

Mednarodna sabljaška zveza (FIE) je marca odločila, da bodo ruski in beloruski sabljači po novem lahko nastopali na mednarodnih tekmovanjih pod nevtralno zastavo.

Prejšnji teden je Ukrajina sporočila, da bo bojkotirala posamična tekmovanja na svetovnem prvenstvu v Milanu od 22. do 25. julija. Rusi in Belorusi ne bodo smeli nastopiti na ekipnih tekmah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 51
  • Grof 09:32 19.julij 2023.

    Vojna v Ukrajini je načrtovana s strani Zahodne alianse, zastarelo orožje iz prejšnega stoletja, vse kar se je še premikalo, gomazelo in muzejske eksponate, vse so poslali v Ukrajino, med njimi tudi obubožana Slovenija in mi se gremo dobrotnike, halo, ...prikaži več, nič vredno železje bo ostalo za vedno po poljih Ukrajine, z 0,02 % napram Nemčiji prispeva k ekološki katastrofi sveta in mi se gremo vodilno silo, ki bo svet obrnila na bolje, halo, goloba v izraelsko haubico pa v Ukrajino c celo jato …..

  • Kondor 19:18 17.julij 2023.

    Namesto, da bi so voditelji EU zavzemali za mir med državama tako rekoč v Evropi katera je nam v škodo jo rajši podpihujejo, plačujejo in hlapčujejo Ameriki katera s to vojno slabi EU.

  • Jernej65 19:17 17.julij 2023.

    Ukrajinski športnik je hrabro umrl za svoj narod, medtem ko je pilot ruskega letala, med kopalci ki niti trenili niso, umrl za morilskega, naci Putlerja. Razlika je očitna. https://www.novilist.hr/novosti/video-ruski-suhoj-se-srusio-u-more-blizu-plaze-rusi-se-mirno-brckali-dok-je-pilot-umirao-u-mukama/