Šport
22 ogledov

Na Hrvaškem naj Ivica in Blanka, 3. zapored!

Ivica Kostelić Beaver Creek slalom EPA
Naziv športnikov leta je na Hrvaškem že tretje leto zapored rezerviran le za dve imeni. Skakalka v višino Blanka Vlašić in alpski smučar Ivica Kostelić sta namreč slavila tudi v letošnjem izboru, ki ga pripravlja časopis Sportske novosti.

Najboljši ekipi v letu 2011 sta bili moška vaterpolo reprezentanca in ženska košarkarska reprezentanca. Prvi so osvojili tretje mesto na svetovnem prvenstvu, druge pa so bile pete na evropskem prvenstvu. Nagrado za najboljšega športnika in športnico leta sta tudi letos prepričljivo odnesla Ivica Kostelić in Blanka Vlašić, oba pa sta slavila še tretjič zapored. Vlašićeva je slavila kljub temu, da ji je sezono pokvarila poškodba, Kostelić pa je z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v letu 2011 zaokrožil novo trofejno sezono.

"Imam mešane občutke," je po podelitvi dejala Vlašićeva. "Nisem preveč zadovoljna z rezultati, vprašanje pa je bilo že, če bom sploh nastopila na svetovnem prvenstvu. Naslednje leto me čakajo olimpijske igre, na katere odhajam na vrhuncu kariere."

Kostelić je zahvalil svoji ekipi in opozoril na "obsesijo" za velikim kristalnim globusom, že pa se je dotaknil domače tekme na Sljemenu, kjer bo spet skušal razveseliti svoje rojake. "Rad bi se zahvalil svoji ekipi, ki je skupaj z mano dala skozi veliko stvari, zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala, ki je postala tudi njihova osebna obsesija, ne samo moja, tako da sem imel srečo, da imam za seboj takšne ljudi. Vesel sem, da sem v dobrem zdravstvenem stanju in da na Sljeme prihajam z dobrimi rezultati. Upam, da se bom letos boril za vrh," je povedal Kostelić.

Po izboru slovenskega športnika leta 2011, kjer sta slavila smučarka Tina Maze in kajakaš Peter Kauzer, tudi na Hrvaškem ni bilo prostora za posameznike iz ekipnih športov, kot sta denimo najbolj prepoznavna nogometaša Luka Modrić (Tottenham) in Darijo Srna (Šahtar Doneck).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.