Šport
7 ogledov

Na Jesenicah se bo še igral dober hokej

Tomaž Razingar je bil po večne derbiju razumljivo prešerne volje. Saša Despot
Tomaž Razingar se je kljub težkim časom odločil ostati na Jesenicah. Jeseniška devetka ve, da bo težko, a se ne predaja. Prepričan je, da se bo na Jesenicah še vedno igral dober hokej.
 
 

Vidi se, da je Zagreb športno mesto. Medveščak je bil v nekdanji Jugoslaviji veliko ime. V določenih letih je celo vladal. Menim, da bo to ena velika popestritev za ligo. V samo ekipo bodo vložili tudi kar nekaj denarja, ampak tudi oni bodo omejeni s točkami. Dvorana na Jesenicah in v Ljubljani bo verjetno lepo napolnjena, kar je tudi cilj športa.

Tomaž Razingar o Medveščaku

 
Ni skrivnost, da razmere v rdečem mestu niso rožnate. Klub je razkril, da dolg znaša kar 1,7 milijona evrov. A kot zatrjuje predsednik Slavko Kanalec , je dolg obvladljiv. Proračun bo bistveno manjši, znašal naj bi 1,6 milijona evrov. Od tega pa naj bi šlo 300 tisoč evrov za poravnavo dolga. Za pogodbe igralcev naj bi bilo zaradi tega namenjenega skoraj pol manj denarja kot v prejšnji sezoni. Zaradi tega so se številni najboljši igralci odločili, da vzdignejo sidro in se odpravijo novim izzivom naproti. Med tistimi, ki so se odločili, da ostanejo in klubu pomagajo v težkih trenutkih, pa je tudi velik ljubljenec zveste jeseniške publike Tomaž Razingar .

Eden izmed tehnično najbolje podkovanih igralcev v Sloveniji je za zurnal24.si pojasnil, zakaj se je odločil ostati na Jesenicah: "S klubom smo našli skupen jezik. Rad igram na Jesenicah. Klub je objavil, da je v velikih dolgovih, toda dal mi je že veliko in zdaj mu želim to vrniti." Raza je v nadaljevanju razložil, da je imel tudi ponudbe drugih klubov, vendar se je po pogovoru s Kanalcem in športnim direktorjem Zvonetom Šuvakom odločil, da ostane v železarskem mestu.

Razingar se zaveda, da položaj ni najboljši. © Saša Despot

 
Kapetan slovenske reprezentance je kljub nezavidljivemu položaju prepričan, da se bo stanje izboljšalo. "Mislim, da so bile letos prvič predstavljene realne številke. Menim, da je ves program sanacije zastavljen veliko bolj smiselno. Ekipa se bo pomladila, tako da se bo na Jesenicah še vedno igral dober hokej," je zelo optimistično razpredal Razingar, ki se je ob vprašanju, kakšni bodo cilji ekipe v naslednji sezoni, še enkrat dotaknil pomladitve jeseniške ekipe: "Menim, da si moramo zastaviti visoke, a obenem realne cilje. Veliko bo odvisno od tega, katere tuje okrepitve bodo prišle. Kajti čeprav naj bi ogromno število mladih dobilo priložnost, je zelo težko nadomestiti igralce, kot sta brata Rodman, Aleš Kranjc in tudi tuje igralce, ki so zapustili klub . Tukaj bo nastala vrzel. Tako da bo na začetku treba biti potrpežljiv, kajti v ekipi, v kateri bo veliko mladih igralcev, bo na začetku težko pričakovati presežke."

Za konec smo Razingarja povprašali še, kdaj bodo začeli priprave: "Trenutno igralci treniramo po svojih programih. Načrtovano je, da se okoli 20. julija dobimo. Nato pa gremo na suhe priprave za en teden. Na začetku avgusta pa odhajamo na led."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.