Šport
14 ogledov

Na koledarju Fisa šest slovenskih prizorišč

planica 2013 Saša Despot
Po spomladanski konferenci Mednarodne smučarske zveze (Fis), ki je od 5. junija potekala v Dubrovniku, je jasno, da bo Slovenija v sezoni 2013/14 v koledarju svetovnih pokalov zastopana s šestimi prizorišči, so danes sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

Rogla bo deskarje in deskarke gostila 18. januarja, kmalu zatem pa bodo najboljše smučarske skakalke prišle v Ljubno, kjer bodo tekmovale 25. in 26. januarja.

Alpske smučarke bodo 1. in 2. februarja merile moči na tekmah svetovnega pokala v Mariboru, od 3. do 9. marca pa bodo na Pokljuki tekme v biatlonu. Kranjska Gora bo prizorišče moških tekem v alpskem smučanju 8. in 9. marca, finale svetovnega pokala v smučarskih skokih pa bo na sporedu v Planici. Tekme bodo od 21. do 23. marca.

Predsedstvo je potrdilo tudi kandidate za svetovna prvenstva v letih 2018 in 2019 kot tudi postopek volitev 5. junija v Barceloni. Poleg avstrijskega Seefelda, nemškega Oberstdorfa in kazahstanskega Almatija za SP v nordijskem smučanju leta 2019 kandidira tudi Planica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.