Šport
34 ogledov

"Na naslednjih tekmah pokazati še več"

Na naslednjih tekmah bo še bolje kot v Söldnu, obljublja Tina. (Foto: Boštjan Ta Žurnal24 main
"Začetek je bil dober, določene dele sem presmučala zelo hitro, to me najbolj veseli in na naslednjih tekmah bom poskušala pokazati še več," pred nadaljevanjem sezone sporoča Tina Maze.

Začetek je bil dober, določene dele sem presmučala zelo hitro, to me najbolj veseli in na naslednjih tekmah bom poskušala pokazati še več.
Tina Maze
Tina Maze, najboljša slovenska alpska smučarka, je na uvodni tekmi letošnje sezone v Söldnu zasedla šesto mesto. Svojo uvrstitev in nastop je ocenila kot dobrega, obenem pa je vesela, da nima večjih zdravstvenih težav pred slalomsko tekmo 13. novembra v Leviju na Finskem. "Vesela sem, da se je začel tekmovalni ritem. Žal v Söldnu nisem osvojila stopničk, vendar sem z nastopom zadovoljna. Začetek je bil dober, določene dele sem presmučala zelo hitro, to me najbolj veseli in na naslednjih tekmah bom poskušala pokazati še več," je na predstavitvi reprezentance v Ljubljani napovedala Mazejeva.

"Trenutno potekajo slalomske priprave, ker je Levi zelo blizu. Vesela sem, da lahko hitro in učinkovito menjam discipline in mi ni dolgčas, vedno je nekaj novega. Hitrih disciplin zaradi slabih vremenskih pogojev nisem vadila. Zdaj sem osredotočena na slalom, mogoče pa se bomo hitrim disciplinam posvetili v naslednjih dneh. Vse bo odvisno od vremena," je pojasnila Mazejeva. "Jutri se bomo odločili, kam bomo šli na naslednji trening. Imamo dve možnosti, Mölltal ali eno izmed smučišč v Italiji. Mislim, da se bomo odločili za Mölltal, kjer je bila prejšnji teden proga trda in sem zaradi dobrih pogojev opravila zelo dober trening," je povedala Mazejeva.

Tina Maze | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Pred odhodom v Sölden je imela nekaj težav s hrbtom. "Nekaj težav še imam, tako kot vse poletje, z levo stranjo hrbta. Izvora ne vem, vendar bo šel tokrat z nami tudi fizioterapevt in upam, da bomo težave lahko čim prej odpravili. Ne moti me na treningu, čeprav čutim bolečine. Ne želim pa si, da bi se to ponavljalo prepogosto in bi me oviralo na treningih," je svoje trenutno zdravstveno stanje opisala Mazejeva. Tudi Andrea Massi, vodja njene ekipe, je bil zadovoljen s trenutno pripravljenostjo slovenske športne zvezdnice. "Ocena uvodne tekme v Söldnu je prav taka, kot sem jo podal takoj po nastopu. Mazejeva je dosegla dober rezultat, šesto mesto, lahko pa bi naredila več. Njen cilj na vsaki tekmi so najvišja mesta. Očitno se ne znam veseliti šestega mesta, čeprav je to dober izid. Po tej uvodni tekmi smo morali čakati tri dni, vendar hitrih disciplin zaradi slabega vremena nismo mogli vaditi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.