Šport
28 ogledov

Na nehvaležnem četrtem mestu

Damir Dugonjić EPA
Slovenski plavalec Damir Dugonjić je v zadnjem nastopu na svetovnem prvenstvu v 25-metrskih bazenih v Dohi zasedel četrto mesto na 50 metrov prsno.

Damir Dugonjić je s časom 26,03 tudi za 18 stotink izboljšal svoj državni rekord in osvojil nehvaležno četrto mesto. Zmagal je Brazilec Felipe Franca Silva s 25,63, kar je nov rekord prvenstev. Srebro sta si s 25,87 razdelila Južnoafričan Cameron van der Burgh in Britanec Adam Peaty. V polfinalu je bil Korošec s 26,33 sicer sedmi. Dugonjić je bil v Dohi dvakrat v finalu, na 100 metrov prsno je bil peti.

"Zelo sem vesel osebnega in državnega rekorda. Izid je res dober. Najboljšim sem zelo blizu, a mi žal malo zmanjka, vesel pa sem, da sem za dve desetinki popravil osebni rekord. Danes sem dal vse od sebe in tekmecem moram le čestitati. Bili so boljši. Sam sem se res potrudil, dobro skočil, imel dobro reakcijo in tudi plavanje je bilo dobro. Na drugih 25 metrih sem stisnil, kar se je dalo," je po tekmi dejal 26-letni reprezentant.

Za medaljo je bil s 25,8 potreben izjemen dosežek. Tudi Dugonjić je dejal, da je to bržkone tudi posledica spremembe pravila pri delfinovem udarcu z nogami: "Zame je dobro, da to manj vpliva na izide v velikem bazenu. Tudi jaz se ga bom moral naučiti, a v malem bazenu to res pride do izraza."

Sicer pa so svetovni rekordi v Dohi kar deževali. "Očitno mali bazeni postajajo vse bolj zanimivi. Prav vsi plavalci, ki so dobri v velikem bazenu, zdaj plavajo tudi v malem. Potrebujemo čim več takih tekem, to je za plavanje dobro. Na vseh tekmah so zdaj vsi najboljši in skoraj bi si upal staviti, da bomo prav vsi isti plavali v finalu tudi čez osem mesecev v Kazanu," je še dejal plavalec ravenskega Fužinarja, zadovoljen z dvema novima rekordoma na prvenstvu. "Na 100 m prsno mi je le malo žal, ker nisem plaval svoje dirke, na 50 prsno pa je bil nastop zelo dober, želja pa je bila, da bi bil še tri stotinke hitrejši in bi plaval pod 26 sekundami," je še dejal Dugonjić, ki ga konec prihodnjega tedna čaka še tekma v Mariboru, potem pa odpravlja v ZDA, kjer bo po Božiču opravil prve višinske priprave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.