Šport
20 ogledov

Na "neznanca" davčne oblasti?

(Foto: pokernews.com) Žurnal24 main
Očitno je Isildur1 napravil veliko napako, ko je razkril svojo identiteto, saj so švedske davčne oblasti že napovedale preiskavo, ki naj bi vključevala tudi razvpitega Šveda.

Potem ko so prejšnji teden pri PokerStars objavili pravo identiteto igralca Isildur1, je celotna poker javnost izvedela, da je to spletno ime Viktorja Bloma iz Švedske. Blom bi lahko zdaj imel težave s švedsko vlado, saj se zna zgoditi, da bo dobil račun z davčne uprave.

Če gre verjeti časniku Dagens Industri, so švedske davčne oblasti, bolje poznane pod imenom Skatterverket, že napovedale preiskavo. Preiskovali naj bi spletne poker operatorje, ki so sicer uradno nastanjeni izven države, vendar večina njihovih operacij vseeno poteka znotraj države. Časnik trdi tudi to, da naj bi bil pod drobnogledom Skatteverketa tudi Viktor "Isildur1" Blom, čeprav to še ni povsem potrjeno.

Na Švedskem poker profesionalcem ni treba plačati davkov, razen, če se igra odvija izven Evropske unije. V tem primeru morajo igralci plačati 30 % davka na vsak osvojen pot.

Dag Hardyson iz švedske davčne uprave je za časnik povedal, da verjame, da se Full Tilt Poker smatra, kot da je izven EU.

Erik Boman, ki je prav tako zaposlen na davčni upravi, je komentiral: "Spletni poker je zagotovo področje, ki ga preiskujemo. Tega igralca (Isildurja1) poznam, vendar ne morem povedati, ali ga preiskujemo ali ne."

Po podatkih Dagens Industri je Isildur1 odigral za 4,5 milijarde dolarjev iger na Full Tilt, kar bi lahko pomenilo, da je švedski vladi dolžan kar 150 milijonov dolarjev, če se odločijo in zahtevajo ves denar.

Švedu je lani v samo treh tednih uspelo priti iz 2.000 $ do kar dveh milijonov. Kasneje pa je nadaljeval s tvegano igro in izgubil kar 4,2 milijona proti Brianu Hastingsu v samo enem dvoboju.

Skatteverket bo mogoče s težavo terjal denar od Isildur1, saj ima ta trenutno na Full Tilt Pokru kar 2.630.230 $ minusa. Poleg tega pa ima na strani PokerStars še dodatnih 521.523 $ minusa.

Tudi drugi švedski profesionalci so se v preteklosti že srečali s terjatvami s strani države. Tako se je Martin de Knijff pogodil za 1.476.015 $ kazni, Daniel Larsson pa za 147,601 $.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.