Šport
14 ogledov

Na OI 66 športnic in športnikov, o nasledniku Ulage še nič

Ulaga Kranjska Gora zlata lisica slalom Boštjan Tacol
Uradni seznam slovenskih olimpijskih kandidatov za igre v Sočiju februarja naslednje leto trenutno obsega 66 športnic in športnikov. Tako je na seji odločil izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

O Primožu Ulagi kot vodji slovenske reprezentance še niso odločali. Ulaga je pred časom odstopil z mesta predsednika Smučarske zveze Slovenije (SZS), zveza pa bo po predlogu izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) najprej odločala o razrešitvi z mesta vodje olimpijske ekipe.

Nato bosta SZS in Hokejska zveza Slovenije (HZS) predlagali kandidata. O novem predlogu naj bi člani IO OKS na dopisni seji nato odločali še ta teden. Odbor za vrhunski šport OKS je za vodjo že predlagal Petro Majdič, nekdanjo izjemno smučarsko tekačico. Svojega kandidata imata tudi hokejska zveza v predsedniku Matjažu Rakovcu in upravni odbor Smučarske zveze Slovenije, ki je predlagal vršilca dožnosti predsednika Enza Smrekarja

S prvotnega seznama, ki je štel 68 kandidatov, je IO OKS črtal umetnostno drsalko Dašo Grm in alpskega smučarja Boštjana Klineta. Olimpijske kvalifikacije v umetnostnem drsanju so za slovensko predstavnico že končane, saj Grmovi preboj na OI ni uspel, Klinetu pa njegovo zdravstveno stanje onemogoča nastopanja v tej sezoni in tudi na igrah v ruskem Sočiju.

Slovenski olimpijski kandidati prihajajo iz devetih športnih panog, največ bo hokejistov (25), sledijo smučarski skoki in deskanje na snegu (po 11), alpsko smučanje (9), biatlon (3), nordijska kombinacija, prosti slog in tek na smučeh (po 2) ter sankanje (1).

Trenutni seznam kandidatov za OI (66):

Alpsko smučanje (9)

- moški: Andrej Šporn, Rok Perko, Mitja Valenčič, Klemen Kosi, Žan Kranjec;
- ženske: Tina Maze, Ana Drev, Ilka Štuhec, Maruša Ferk;

Hokej na ledu (25, reprezentanca bo določena naknadno)

Smučarski skoki (11)

- moški: Peter Prevc, Robert Kranjec, Jaka Hvala, Jurij Tepeš, Matjaž Pungertar;
- ženske: Katja Požun, Špela Rogelj, Urša Bogataj, Eva Logar, Maja Vtič, Anja Tepeš;

Biatlon (3) 

- moški: Jakov Fak, Klemen Bauer;
- ženske: Teja Gregorin;

Tek na smučeh (2)

- ženske: Katja Višnar, Vesna Fabjan;

Sankanje, umetne proge (1)

- moški: Danej Navrboc;

Nordijska kombinacija (2)

- moški: Marjan Jelenko, Gašper Berlot;

Smučanje prostega sloga (2)

- moški: Filip Flisar;
- ženske: Saša Farič;

Deskanje na snegu (11)

- moški: Žan Košir, Rok Marguč, Rok Flander, Rok Rogelj, Tim Mastnak, Matija Mihić, Filip Kavčič, Tim-Kevin Ravnjak, Jernej Demšar;
- ženske: Cilka Sadar, Urška Pribošič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.