Šport
41 ogledov

Na OP ZDA z zmago Wozniackijeva

V treh nizih je v New Havnu finale dobila Caroline Wozniacki. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Caroline Wozniacki iz Danske je v finalu turnirja v New Havnu (663.750 ameriških dolarjev) po dveh urah in 14 minutah premagala Rusinjo Nadjo Petrovo s 6:3, 3:6 in 6:3.

Dvajsetletna Caroline Wozniacki je s četrto letošnjo turnirsko zmago potrdila dobro formo pred zadnjim turnirjem za grand slam v sezoni, ki se bo v New Yorku začel v ponedeljek in kjer bo prva nosilka.

WTA, New Haven, finale:

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Nadja Petrova (Rus/8) 6:3, 3:6, 6:3

Ukrajinski teniški igralec Sergej Stahovski pa je dobil New Haven v moški konkureci. Stahovski je za svojo drugo letošnjo zmago v finalu s 3:6, 6:3 in 6:3 premagal Uzbekistanca Denisa Istomina, skupno pa je tokrat osvojil svoj četrti turnir v karieri. "Nasprotnik je zelo dobro serviral. Preglavic pa mi ni povzročal njegov prvi servis, pač pa drugi, s katerim je zmeraj našel pravo mesto. Precej je selil žogo po igrišču, ni ga bilo preprosto prebrati. Naredil sem veliko napak, še posebej na njegov drugi začetni udarec. Zelo sem vesel, da sem zmagal, saj sem s tem spet napredoval raven višje," je po zmagi dejal Stahovski, ki je s to zmago postal šele drugi Ukrajinec po Andreju Medvedjevu iz leta 1994, ki mu je uspelo v eni sezoni osvojiti dva turnirja.

ATp, New Haven, finale:

Sergej Stahovski (Ukr/9) : Denis Istomin (Uzb/15) 3:6, 6:3, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.