Šport
10 ogledov

Na papirju so močnejši

westlund18_main_ifp Žurnal24 main
Večina strokovnjakov in ljubiteljev najhitrejše moštvene igre velik delež k uspešni sezoni ZM Olimpije pripisuje vratarju Alexu Westlundu. Ta bo tudi v finalu proti Salzburgu eden ključnih mož na ledeni ploskvi.
Ste v finalu lige Ebel. Ste kaj takega pričakovali še pred mesecem dni?
Ne. Pravzaprav res ne, čeprav smo že takrat igrali izjemno. Sama uvrstitev v playoff je bila velika stvar. Tekme v končnici so nekaj posebnega, z dobro igro pa je moč priti zelo daleč. Prav to dokazujemo sedaj tudi mi.
 
 

Salzburg je zelo močan v napadu, vendar tudi drugod nima veliko šibkih točk. Najpomembneje bo, da ostanemo disciplinirani in da imamo čim manj izključitev.

Alex Westlund

 
Kakšno je vaše mnenje o Salzburgu?
So zelo dobro moštvo. Na papirju so bili najmočnejši že pred začetkom sezone, vendar so potrebovali kar nekaj časa, da so pokazali pravi obraz. Brez poraza so v polfinalu premagali Dunajčane in že ta podatek veliko govori o njihovi moči. Imeli bomo veliko dela, saj so v izjemni formi. Morali bomo prikazati res dobro igro.

Kje je vaš tekmec v finalu najmočnejši?
So zelo močni v napadu, vendar bi težko tudi drugje našel kakšno šibko točko. Najpomembneje bo, da ostanemo disciplinirani in da imamo čim manj izključitev. Tudi proti Linzu je odločala igra z igralcem več ali manj na ledu. Naša igra ob powerplayih je bila pač boljša od njihove. Menim, da lahko nekaj podobnega pričakujemo tudi tokrat.

Alex Westlund je napadalce Linza spravljal v obup. © SPS

 
Vaši soigralci so vas večkrat izpostavili kot najzaslužnejšega za letošnje uspehe Olimpije...
S tem se ne strinjam. Kar mi je najbolj všeč pri tej ekipi, je to, da ima vsak igralec svojo vlogo. Vsi svoje delo odlično opravljajo in to je glavni razlog za naše uspehe. Pravzaprav fantje na ledu opravijo več stvari kot bi jih bilo potrebno.S takšnim pristopom lahko veliko dosežeš tudi v končnici in mislim, da se prav to zdaj dogaja.

Kako bi ocenili tekmečevega vratarja? Reinhard Divis izjemno brani v končnici.
Resnično je v odlični formi. Ni imel izjemne sezone in zato so v klub pripeljali dva nova kvalitetna vratarja. To ga je očitno zelo motiviralo. Odlično se je odzval na naslednjih tekmah in je tako uspel zadržati mesto prvega čuvaja mreže. Verjetno je sedaj njegovo počutje res dobro.

 

Preberite še ...

Intervju: Nik Zupančič
Intervju: Ralph Intranuovo

Boste tudi po tej sezoni ostali v Ljubljani?
Ne vem. Svojemu agentu sem rekel, da se bom s tem začel ukvarjati šele po končani končnici tega tekmovanja. Sedaj je pomembno le, da sem osredotočen na tekme s Salzburgom. 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.