Šport
19 ogledov

Na PokerStars spreminjajo pravila igre

Žurnal24 main
V zadnjem času je poker skupnost zajel pravi val boja proti short-stackanju, kateremu so se nazadnje pridružili tudi pri največji spletni poker sobi na svetu – PokerStars.

Slednji so namreč prav te dni predstavili svoje ukrepe, za boj proti tej zalegi. Po spremembah, so na PokerStars zaprosili kar igralci, ki imajo očitno dovolj zlorab s strani igralcev, ki pridejo za mizo z zelo malo žetoni, jih izgubijo ali pa podvojijo in nato takoj izginejo z mize. Ker pri največji spletni poker sobi radi prisluhnejo željam svojih zvestih uporabnikov, pa so se takoj lotili dela in pripravili paket sprememb, ki bo zadostil reku Volk sit, koza cela.

Na mizah, kjer se igra v dolarjih (USD), bodo igre od sedaj naprej razdeljene v tri razrede, od tega v kateri razred paše posamezna miza, pa bo odvisno minimalno število žetonov, ki jih bo igralec lahko prinesel na mizo.

Najmanj sprememb bodo tako kot drugje, tudi na Starsih, deležne najcenejše mize, kjer boste tako lahko še vedno začeli z od 20BB do 50BB, ob vstopu na mizo, pa vam bo avtomatično predlagano, da začnete z za 40BB žetoni.

Nekoliko drugače bo na mizah z višjimi slepimi stavami, kjer boste sedaj lahko vstopili v igro z najmanj 40BB, največ pa boste lahko nanjo prinesli 100BB. Mize kjer se bodo igrale igre z ante stavami (samo NL Hold'em in PL Omaha), pa bodo od vas zahtevale, da na mizo prinesete vsaj za 100BB žetonov, medtem ko se bo zgornja meja nahajala pri 250BB.

Na mizah, kjer igra poteka v evrih, bo najmanjši znesek, ki ga boste lahko prinesli na mizo sedaj znašal 35BB, največji 100BB, znesek, ki vam ga bo sistem priporočil avtomatsko, pa se bo s 100BB spustil na 70BB.

Še ena sprememba, ki so jo v največji spletni poker sobi sprejeli za boj proti short-stackerjem in predvsem sistemu podvoji in pobegni (angl. rat-holing), pa je pravilo, da se boste lahko ponovno usedli za mizo, ki ste jo pravkar zapustili, šele čez 1 celo uro (do sedaj 30min).

Če pa mislite, da se med temi novimi pravili ne boste znašli, nikar ne skrbite, saj so pri PokerStars poskrbeli za nove označitve vseh spremenjenih denarnih iger in tako boste sedaj, že med iskanjem svoje prave igre, izvedeli vse potrebne informacije, še preden se boste sploh usedli za mizo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.